Αυξήσεις των μισθών στον Ισημερινό

 

Αύξηση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα κατά 9% το 2013, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, μία κίνηση που αναμένεται να αυξήσει ακόμα περισσότερο το προβάδισμά του εν όψει των προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου στη χώρα, δεδομένου ότι οι περισσότερες δημοσκοπήσεις τον φέρουν να κερδίζει με μεγάλη διαφορά. 

Ο Κορέα, ο οποίος απολαμβάνει ευρεία λαϊκή υποστήριξη χάρη σε μια σειρά μέτρων όπως η διεύρυνση της πρόσβασης των πολιτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, βελτιωτικά οδικά έργα κ.ά., ανακοίνωσε ότι ο κατώτερος μισθός αυξάνεται από τα 292 στα 318 δολάρια τον μήνα, από 292 (σ.σ. ο Ισημερινός έχει υιοθετήσει το δολάριο μετά την οικονομική κρίση του 1999).

Ο πρόεδρος του Ισημερινού έλαβε την απόφαση αυτή μονομερώς, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, οι οποίοι του καταλογίζουν ότι στραγγαλίζει την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, ερχόμενος διαρκώς σε σύγκρουση με τον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τον Κορέα ο κατώτερος μισθός στη χώρα πρέπει να φθάσει σταδιακά στα 368 δολάρια, ώστε να είναι «αξιοπρεπής» και να μπορεί να καλύπτει το κόστος των βασικών αναγκών – των τροφίμων, της ένδυσης και της εκπαίδευσης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Δωρεάν συλλογή διηγημάτων από 10+1 νέους συγγραφείς.

Πέθανε ο ηθοποιός Τζακ Κλούγκμαν