Αυτόνομη Παρέμβαση: Οι εργαζόμενοι να αντισταθούν στις μεθοδεύσεις τον εργοδοτών τους

Σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη Αυτόνομη Παρέμβαση μέσω της Γραμματείας της στην Θες/νίκη και με αφορμή την καταδίκη του εργοδότη – εργολάβο καθαριότητας  Σαμουηλίδη από το Β’ Μονομελές Δικαστήριο Θεσσαλονίκης καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να αντισταθούν σε παρόμοιες και άλλες μεθοδεύσεις των εργοδοτών και δηλώνει ότι θα παλέψει για ένα κίνημα ενάντια στις εργολαβίες στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σήμερα 11/1/2011 το  Β΄ Μονομελές Δικαστήριο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε 12 μήνες φυλάκιση τον εργοδότη – εργολάβο καθαριότητας  Σαμουηλίδη Κωνσταντίνο, επειδή  κατά την διαδικασία της εκ νέου ανανέωσης της εργολαβικής σύμβασης με τον Ο.Λ.Θ., δεν προχώρησε στην ανανέωση των συμβάσεων εργασίας με πέντε εργαζόμενους, συνδικαλιστικά στελέχη του σωματείου καθαριότητας στον ΟΛΘ.Ο Σαμουηλίδης Κων/νος είναι γνωστός στη κοινωνία της Θεσσαλονίκης , για τον τρόπο που έπαιρνε τις εργολαβίες σε δημόσιους φορείς ( ΑΠΘ,ΟΛΘ,ΟΣΕ κ.α.)

Ανάμεσα στους συνδικαλιστές των οποίων δεν ανανεώθηκε η σύμβαση εργασίας ήταν ο Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας του σωματείου, συνάδελφοι Δ. Νικολαΐδης και Χ. Λαγαρίας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε μετά από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε το Εργατικό Κέντρο στην Επιθεώρηση Εργασίας , σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 1264/1982.

Με αφορμή το γεγονός , η Γραμματεία της Α. Π. Θεσσαλονίκης, που παραβρέθηκε στη δικαστική διαδικασία και εκπρόσωπός της κατέθεσε στη δίκη, καλεί  για μια ακόμη φορά ,όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να αντισταθούν σε παρόμοιες και άλλες μεθοδεύσεις των εργοδοτών, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη δουλειά, τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, την κατάργηση του δουλικού καθεστώτος των εργολαβιών και την τήρηση των όποιων ψηγμάτων της εργατικής νομοθεσίας παραμένουν ακόμα.

Δηλώνει ότι θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κίνημα εργαζομένων που θα αναγκάσει την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση όλων των  νόμων που επιτρέπουν τις εργολαβίες στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ και την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που δίνουν τη δυνατότητα σε εργολάβους να θησαυρίζουν σε βάρος και των εργαζόμενων αλλά και του Ελληνικού λαού.» 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Το μαρτύριο της αναμονής

Ανεπιθύμητος ο Αβιγκντόρ Λίμπερμαν στην Ελλάδα