Αυτοδιοικητικές κινήσεις της αριστεράς στην κινητοποίηση για τον ξενώνα

Η Περιφερειακή Κίνηση Κεντρικής Μακεδονίας «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη’’, και η Δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη της Ανατροπής σε κυβέρνηση- Ε.Ε- ΔΝΤ- Καλλικράτη», συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης ενάντια στις απελάσεις μεταναστών και το κλείσιμο του Ξενώνα Προσφύγων Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 21/10 και ώρα 1:00 στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.Στη σχετική τους ανακοίνωση, αναφέρουν:
Ο ωμός ρατσισμός της κυβέρνησης Παπανδρέου σε συνεργασία με την ΕΕ κλιμακώνεται όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση και η αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας. 
Το Φλεβάρη του 2010, το Υπουργείο Υγείας σταμάτησε τη χρηματοδότηση του
Ξενώνα Προσφύγων Θεσσαλονίκης, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά την κυβερνητική πολιτική της λιτότητας του ρατσισμού και του πολέμου. Παρόλα αυτά ο Ξενώνας έμεινε ανοιχτός και λειτουργεί ως ένας ανοιχτός, αυτοοργανωμένος χώρος φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Τα Υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, όπως και η Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης αλλά και η ίδια η Αστυνομία αρνούνται να αναγνωρίσουν τον ξενώνα ως διεύθυνση κατοικίας των προσφύγων καταδικάζοντας τους πρόσφυγες στην παρανομία και τελικά στην απέλαση. Τις περασμένες ημέρες η Αστυνομία συνέλαβε έναν από τους ενοίκους, πατέρα ανήλικων παιδιών, γιατί δεν είχε μπορέσει να ανανεώσει την άδεια του απειλώντας τον με απέλαση!
Η ρατσιστική επιχείρηση που εξαπολύει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τη Ε.Ε με το ερμητικό κλείσιμο των συνόρων και με την ενίσχυση των περιπολιών της FRONTEX στο Αιγαίο και στα σύνορα του Έβρου, έχει ως αποτέλεσμα να στέλνει κατευθείαν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στο θάνατο ή στην καλύτερη περίπτωση σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και στην απέλασή τους. Αυτή η πολιτική δεν θα μείνει αναπάντητη και η αντικαπιταλιστική αριστερά θα δώσει όλες της, τις δυνάμεις για  το άνοιγμα της διαδικασίας χορήγησης ασύλου, για το σταμάτημα των απελάσεων και την άμεση χορήγηση ασύλου και στέγης σε όλους τους πρόσφυγες της καταστροφής, για νομιμοποίηση των μεταναστών και για διάλυση της FRONTEX. 
Οργανώνουμε τις αντιστάσεις, συντονίζουμε τη δράση, χτίζουμε την αλληλεγγύη ανάμεσα σε όλα τα κομμάτια της εργατικής τάξης και της νεολαίας που αγωνίζονται.
Απαιτούμε: Νομιμοποίηση στους μετανάστες και άσυλο στους πρόσφυγες, κλείσιμο της Frontex και ανοιχτά σύνορα στους κατατρεγμένους. Να σταματήσουμε τώρα τις ρατσιστικές επιθέσεις της ΕΛ.ΑΣ, των φασιστικών συμμοριών του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής.”

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Γαλλία : 3,5 εκατομμύρια στους δρόμους, μπλόκα και απεργίες

Εφημερίδες!!!!