Αύριο στον εισαγγελέα ο Χ.Τ.

Έληξε πριν από λίγο η πορεία έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Ο συλληφθέντας Χ.Τ. κρατείται ακόμα, ενώ αναμένεται να περάσει αύριο από τον εισαγγελέα, με την κατηγορία της “διατάραξης κοινής ειρήνης”, ενώ είναι πιθανό να απευθυνθούν και άλλες κατηγορίες, με σκοπό να δικαιολογηθεί το γεγονός της σύλληψης, αλλά και ο ξυλοδαρμός του συλληφθέντος. Όλες οι κατηγορίες στηρίζονται στις καταθέσεις των ανδρών της Ασφάλειας που τον συνέλαβαν, οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα.

Η σύλληψη του Χ.Τ. έγινε στο πάρκο πάνω από το Άγαλμα του Βενιζέλου, μετά από ξαφνική επίθεση ανδρών του ΜΑΤ με δακρυγόνα, και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, στα τελευταία μπλόκα της πορείας που εκείνη τη στιγμή κατέληγε στο Άγαλμα. Αμέσως μετά τα ΜΑΤ, άνδρες της Ασφάλειας, με πολιτικά και αρκετοί από αυτούς με καλυμένα πρόσωπα, όρμησαν προς τους διαδηλωτές που έτρεχαν για να αποφύγουν τα δακρυγόνα. Εκεί, συνέλαβαν τον Χ.Τ., μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που μαζί με άλλους διαδηλωτές προσπαθούσαν να περιφρουρήσουν την πορεία.

Μάρτυρες της σύλληψης ήταν πολλοί άλλοι διαδηλωτές, συνδικαλιστές, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Αντιρατσιστικής, οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι να καταθέσουν για τις αληθείς συνθήκες της σύλληψης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

29η ημέρα απεργία πείνας: Κάθε άνθρωπος αξίζει αξιοπρεπή ζωή και εργασία – Η απεργία πείνας θα νικήσει

Video από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας