Αυγουστίνος Δημητρίου: Γονάτιζαν πάνω μου και με χτυπούσαν στο πρόσωπο-

Θα συνεχιστεί την Τρίτη η δίκη των αστυνομικών που κατηγορούνται για ξυλοδαρμό εις βάρος του Αυγουστίνου Δημητρίου την 17η Νοεμβρίου του 2006.

Σήμερα, στην δίωρη δίκη στο πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης ο Αυγουστίνος Δημητρίου ανέφερε στην κατάθεσή του: «Όλοι μαζί με χτυπούσαν εκεί. Δεν μπόρεσα να εστιάσω πρόσωπα. Ήμουν πολύ χτυπημένος. Φώναζα βοήθεια μα τίποτα. Μου έδιναν κλωτσιές και μπουνιές. Γονάτιζαν πάνω μου και με χτυπούσαν στο πρόσωπο».

Από την πλευρά του, οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί σηκώθηκαν ένας- ένας και του απηύθυναν ερωτήσεις για το αν τους αναγνωρίζει. Αυτός κατά περίπτωση απάντησε «ναι».

Ένας από τους αστυνομικούς τον ρώτησε αν θυμάται το γεγονός ότι του έδωσε χαρτομάντιλο και ότι του σκούπισε τα αίματα από το πρόσωπο.

Ο τότε διευθυντής της κρατικής ασφαλείας Θεσσαλονίκης σηκώθηκε από τη θέση του και απευθυνόμενος στον Αυγουστίνο ρώτησε: «Θυμάσαι που έβαλα τα χέρια μου για να σε προστατεύσω από αυτούς που σε χτυπούσαν;». Το θύμα δεν απάντησε. Ο πρώην διευθυντής τόνισε ότι υπάρχει βίντεο που τον δείχνει να προστατεύει τον φοιτητή και δεν έχει συμπεριληφθεί στο φάκελο της δικογραφίας.

Η δίκη διεκόπη λόγω παρελεύσεως του ωραρίου και θα συνεχιστεί την Τρίτη.

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Μειωμένη κατά 30% η κίνηση στην αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων

Συναντάται ο Αλ. Τσίπρας με τον σύλλογο εργαζομένων στο ΤΤ