Άρχισε η δική του ακροδεξιού Γκέερτ Βίλντερ

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα στο Άμστερνταμ η δίκη του ολλανδού βουλευτή Γκέερτ Βίλντερς, αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος PVV (“Κόμμα για την Ελευθερία”), ο οποίος κατηγορείται για υποκίνηση φυλετικού μίσους και για διακρίσεις εις βάρος των μουσουλμάνων.
 
“Η ελευθερία να εκφράζω την άποψη τουλάχιστον 1,5 εκατομμυρίου ψηφοφόρων θα βρίσκεται μαζί μου στο δικαστήριο”, έγραψε στο Twitter ο κ. Βίλντερς, ο οποίος χαρακτήρισε τη δίκη αυτή “πολιτική”.
 
Ο ολλανδός βουλευτής αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ενός έτους ή πρόστιμο 7.600 ευρώ επειδή χαρακτήρισε το ισλάμ “φασιστικό” και ζήτησε την απαγόρευση του κορανίου, το οποίο παρομοίασε με το βιβλίο “Ο Αγών μου” του Αδόλφου Χίτλερ, σε δηλώσεις που έκανε μεταξύ Οκτωβρίου 2006 και Μαρτίου 2008.
 
Διώκεται για υποκίνηση φυλετικού μίσους και για διακρίσεις εις βάρος των μουσουλμάνων και μη-δυτικών μεταναστών, κυρίως Μαροκινών, καθώς επίσης και για προσβολές εις βάρος μουσουλμάνων.
 
Ο κ. Βίλντερς, το κόμμα του οποίου ήρθε τρίτο στις βουλευτικές εκλογές της 9ης Ιουνίου και διαθέτει πλέον δύναμη 24 βουλευτών στο 150μελές ολλανδικό κοινοβούλιο, έχει εγκρίνει τη συμμετοχή του κόμματός του σε κυβερνητικό σχηματισμό μειοψηφίας μεταξύ των φιλελεύθερων και χριστιανοδημοκρατών.
 

function showArtPic(pic){ var gopic=”#ArtPic”+pic; var goclass=”#artpica”+pic; var gocap=”#ArtCap”+pic; $(“#SelectContainer”).html($(gopic).html()); $(“#CaptionContainer”).html($(gocap).html()); unSelectAll(); $(goclass).addClass(“active”); nextprevious = pic; }function unSelectAll(){ $(‘#artpica1’).removeClass(‘active’); $(‘#artpica2’).removeClass(‘active’); $(‘#artpica3’).removeClass(‘active’); $(‘#artpica4’).removeClass(‘active’); $(‘#artpica5’).removeClass(‘active’);}function fbs_click() {ume=location.href;tme=document.title;window.open(‘http://www.facebook.com/sharer.php?u=‘+encodeURIComponent(ume)+’&t=’+encodeURIComponent(tme),’sharer’,’toolbar=0,status=0,width=626,height=436′);//return false;}