ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΣΥΝ

Την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και την εκτεταμένη χρήση χημικών εναντίον φοιτητικών συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΝ.
Σε ανακοίνωσή της χαιρετίζει “τις σημερινές μεγαλειώδεις πορείες στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η μαζική παρουσία μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων, έδειξε με το πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο την καταπίεση και την εκμετάλλευση που υφίσταται από την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του ΔΝΤ, μέσα από τα μέτρα του Μνημονίου”…

Η νεολαία ΣΥΝ υποστηρίζει ότι “η κυβέρνηση και το κράτος, από τη δική τους πλευρά, αποκάλυψαν το πραγματικό πρόσωπο της καταστολής και της βίας. Από χθες, επιχειρήθηκε η καλλιέργεια κλίματος φόβου και τρομοκρατίας, με την προσπάθεια αποκλεισμού δρόμων του κέντρου της Αθήνας”.
“Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, και την εκτεταμένη χρήση χημικών εναντίον φοιτητικών συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων. Συγκεκριμένα, η αστυνομία επιτέθηκε κυριολεκτικά, στο μπλοκ των Συλλόγων της Φιλοσοφικής και της Νομικής Αθήνας, όπου τραυματίστηκαν δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες με πολλές αναίτιες προσαγωγές στη ΓΑΔΑ. Επιπλέον, οι δυνάμεις καταστολής συνέχισαν τις επιθέσεις τους καθ΄ όλη τη διάρκεια της πορείας, με κορύφωση την επίθεση στο μπλοκ της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, με τον πιο χυδαίο, αναίτιο και αυταρχικό τρόπο”, προσθέτει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες χθες το βράδυ διμοιρία που καθόταν κάτων από τα γραφεία της Νεολαίας ΣΥΝ στην Αθήνα αφού έβριζε και απειλούσε κόσμο που βρισκόταν στα γραφεία κατέληξε λέγοντας “εσείς θα είστε ο επόμενος Γρηγορόπουλος” . Ακόμη όμως και η νέα διμοιρία που ήρθε στην αλλαγή της βάρδιας συνέχισε τις εξυβρίσεις κατά τον ίδιο τρόπο…..

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Επιθέσεις από ΜΑΤ και αστυνομία στην πορεία στα Γιάννενα

Έφυγε η αστυνομία από το στέκι μεταναστών