in

Απορριπτική η πρόταση του εισαγγελέα- Σε κίνδυνο η υγεία του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού

Απορριπτική η πρόταση του εισαγγελέα- Σε κίνδυνο η υγεία του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση του εισαγγελέα είναι απορριπτική για την αίτηση του κρατούμενου και απεργού πείνας για 23η ημέρα, Νίκου Ρωμανού ενώ η απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών αναμένεται να εκδοθεί σήμερα Τρίτη, ή αύριο Τετάρτη.

Ο Νίκος Ρωμανός που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» δίνει μάχη για τη ζωή του και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνει το κίνδυνο των μόνιμων βλαβών στην υγεία του. Η πολιτική ευθύνη για τη ζωή του είναι της κυβέρνησης, του υπουργείου δικαιοσύνης αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται να γράψει άλλη μια μαύρη σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Για ότι συμβεί από εδώ και πέρα στο Νίκο Ρωμανό, υπόλογοι είναι ο πρωθυπουργός, ο υπουργός δικαιοσύνης αλλά και ο πρόεδρος της δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νικος Ρωμανός διεκδικεί με αυτή την ύστατη μορφή αγώνα και χρησιμοποιώντας ως μόνο όπλο το σώμα του και τη ζωή του, το δικαίωμα του να κάνει χρήση των διατάξεων για εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθεί τα μαθήματα στο τμήμα που έχει εισηχθεί με πανελλαδικές εξετάσεις.

«Πόσες φορές πρέπει να τιμωρηθεί ένας αναρχικός κρατούμενος επειδή είναι αναρχικός; Στο όνομα ποιων αξιών συνθλίβει ο κρατικός μηχανισμός τους κρατούμενους απεργούς πείνας που διεκδικούν το νόμιμο δικαίωμα της εκπαιδευτικής άδειας; Στο όνομα ποιου πολιτικού συστήματος διαγράφονται οι έγκλειστοι που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους στη φυλακή; Όταν το νομικό οικοδόμημα της αστικής δημοκρατίας καταρρέει μέσα από τις αντιφάσεις του, τα σώματα των απεργών πείνας ενσαρκώνουν την ήττα του καθεστώτος. Καλούμαστε όλοι να τα στηρίξουμε απέναντι στην εκδικητική στάση της κυβέρνησης απαιτώντας το αυτονόητο», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι οικογένειες των απεργών πείνας Ν. Ρωμανού και Γ. Μιχαηλίδη.

Ο δικηγόρος του Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή αποκάλυψε πως έχει δοθεί εντολή για αναγκαστική σίτιση, εντολή που όπως ανέφερε στοιχειοθετεί το αδίκημα του βασανισμού κρατουμένου. Επιπλέον έκανε γνωστό πως οι παλμοί  της καρδιάς του φτάνουν τους 170, με αποτέλεσμα η ανακοπή δυστυχώς να είναι αναμενόμενη.

“Το κείμενο αυτό δεν έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα, δεν θα ζητιανέψει εκφράσεις λύπης και συμπαράστασης. Δεν ταιριάζουν άλλωστε στον χαρακτήρα του Ρωμανού. Είναι διαμαρτυρία και κάλεσμα. Ο Ρωμανός θα χάσει τη μάχη για τη ζωή όχι γιατί είναι αυτοκαταστροφικός, αλλά επειδή κάποιοι τον εξαναγκάζουν να διεκδικήσει μ΄αυτόν τον τρόπο δύο από τα πολυτιμότερα αγαθά του ανθρώπου: Την ελευθερία και τη Δικαιοσύνη”, υπογραμμίζει.

Όλες αυτές τις ημέρες πλήθος δράσεων αλληλεγγύης πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα με πορείες, συγκεντρώσεις, παρεμβάσεις ενημέρωσης, παρεμβάσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Στην Αθήνα τη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο Γεννηματάς όπου νοσηλεύεται ο Νίκος Ρωμανός ενώ τη Κυριακή πραγματοποιήθηκε μοτοπορεία αλληλεγγύης. Στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

Τη Δευτέρα τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου για το ίδιο θέμα επισκέφθηκαν οι Βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου και Ζ. Κωνσταντοπούλου. Οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ με διάβημά τους υπογράμμισαν ότι σε μία ευνομούμενη Πολιτεία δεν μπορεί να τίθεται σε διακύβευση η ανθρώπινη ζωή για το αυτονόητο δικαίωμα στη μόρφωση. Τόνισαν ότι «δοκιμάζεται η αξιοπιστία της Πολιτείας, η οποία οφείλει στον Νίκο Ρωμανό την δίκαιη και ανθρώπινη μεταχείριση που κάθε κράτος δικαίου εγγυάται στους πολίτες του».

Επιπλέον υπογράμμισαν ότι «η μέχρι σήμερα άτεγκτη και ανυποχώρητη στάση της Πολιτείας, τόσο απέναντι στο Νίκο Ρωμανό, όσο και απέναντι στον Ηρακλή Κωστάρη, αλλά και σε κάθε κρατούμενο που θυσιάζει την υγεία και διακινδυνεύει τη ζωή του διεκδικώντας το αυτονόητο, δεν ανταποκρίνεται στις επιταγές συμμετοχής του κράτους στην κοινωνική επανένταξη, αλλά στοιχειοθετεί εκδικητική συμπεριφορά εξουθένωσης και ισοπέδωσης της ανθρώπινης ύπαρξης, που τορπιλίζει την προοπτική οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ κρατουμένου και Πολιτείας».

Ταυτόχρονα τη τρίτη εβδομάδα απεργίας πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό διανύει και ο κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης ο οποίος νοσηλεύεται στο Τζάνειο. Σήμερα την έναρξη απεργίας πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης στο σύντροφό τους Ν. Ρωμανό ανακοίνωσαν και οι Α. Μπουρζούκος και Δ. Πολίτης.

Στη δήλωσή τους αναφέρουν πως “Δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε το συνολικότερο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στις μέρες μας, την άγρια καταστολή που έχει εξαπολύσει το κράτος και το κεφάλαιο εναντίον οποιουδήποτε και οποιασδήποτε επιχειρεί να αντισταθεί στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την απροκάλυπτη επίθεση στα “παράσιτα” αυτου του οικονομικού συστήματος. Την στιγμή που το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει τις φυλακές τύπου Γ’ για να μεταφέρει εκεί τους αναρχικούς / κομμουνιστές αγωνιστές και τους απείθαρχους, ο Νίκος επέλεξε το δρόμο της αντίστασης για άλλη μια φορα, προσπαθώντας να βάλει ένα ανάχωμα για τον ίδιο (αλλά και για όλους εμας κατ’ επέκταση) στον ολοένα αυξανόμενο περιορισμό που βιώνει“.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προχωράμε και εμείς, όπως και ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης (από τις 17/11), σε απεργία πείνας απο τη Δευτέρα 1/12, μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματός του. “Γιατί μία είναι η δύναμη της ανθρώπινης φύσης χάρη στην οποία καταφέρνουμε τα πάντα, μία στοχοπροσήλωση κι ένας καθαρός προσανατολισμός της καρδιάς, κι όποιος την έχει δεν θα ‘πρεπε να επιτρέπει στο φόβο να τον κυριεύει.” ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ“, προσθέτουν.

Διαβάστε επίσης:

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

«Αντί Βιογραφικού» στο θέατρο «Σχήμα εκτός Άξονα»

Αλ. Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Υπάρχει plan Α και είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)