Απολύσεις στο Κανάλι 1 του Πειραιά επειδή διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους

Για «επικίνδυνο κατήφορο» της διοίκησης Δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά Κανάλι 1, η οποία «απολύει τώρα όσους αντιδρούν επειδή είναι απλήρωτοι» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας.


Όπως καταγγέλλει η Ένωση, «εδώ και μήνες ταλαιπωρεί τους εργαζόμενούς της με υπέρογκες καθυστερήσεις πληρωμών, χυδαίους τσαμπουκάδες-πειθαρχικά, εκφοβισμό του τεχνικού προσωπικού που αντιδρά με κινητοποιήσεις, καθώς και με την παράνομη πρόσληψη συμβασιούχου χωρίς ΑΣΕΠ που εργάζεται σε θέση ηχολήπτη (αφού όλοι οι νομίμως εργαζόμενοι τεχνικοί βρίσκονται σε κινητοποίηση) και την χρήση πληρωμένης δημοτικής υπαλλήλου στις θέσεις των ηχοληπτών που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας».
Το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες της Ένωσης, οι διοικούντες τον Δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά, Κανάλι 1, «προφανώς με την κάλυψη και της Δημοτικής αρχής, προχώρησαν σε αποστολή με δικαστικό επιμελητή των απολύσεων τριών τεχνικών -ένας εκ των οποίων είναι και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των Τεχνικών. «Φαίνεται παράξενο στη διοίκηση του Δημοτικού ραδιοσταθμού που αντιδρούν οι τεχνικοί με επίσχεση όταν δεν πληρώνονται την ώρα που έχουν μοναδικό πόρο επιβίωσης το μισθό τους» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
«Έχουμε πολλές φορές τονίσει τον παραλογισμό και την κρανιακή τρικυμία της διοικούσης η οποία όμως πραγματικά επιτείνεται και ενθαρρύνεται προφανώς από την ατιμωρησία από την Πολιτεία για όλα τα παραπτώματά της που κατά καιρούς έχουμε καταγγείλει. Την ώρα που παρανόμως χρησιμοποιεί στις θέσεις των εν επισχέσει τεχνικών την δημοτική υπάλληλο και την παρανόμως (χωρίς ΑΣΕΠ) προσληφθείσα συμβασιούχο, την ώρα που έχει απλήρωτο το προσωπικό, στέλνει με δικαστικό επιμελητή τις απολύσεις των συναδέλφων μας που βρίσκονται σε επίσχεση».
Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας καλεί το δήμαρχο Πειραιά, το υπουργείο Εσωτερικών, την υπουργό Εργασίας και το ΣΕΠΕ να πάρουν τα μέτρα τους για να ανακληθούν οι απολύσεις, να αποπληρωθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Κανάλι 1 και να επιστρέψει η νομιμότητα στο Κανάλι 1.
«Οι τσάμπα τσαμπουκάδες της παραπαίουσας Διοίκησης του Καναλιού 1 και των εξαπτέρυγών της, θα τύχουν της απάντησης που πρέπει από το σύνολο των εργαζομένων στα ΜΜΕ αλλά και ευρύτερα» τονίζει η Ένωση Τεχνικών και καλεί τις Ενώσεις και το Διασωματειακό σε άμεση συνεδρίαση για την Τετάρτη στις 14:00.

Ταυτόχρονα, μαθήματα αλληλεγγύης δίνουν οι μη απολυμένοι συνάδελφοί τους, η οποία με επιστολή που δημοσιεύεται στο workersnet.wordpress.com δηλώνουν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να αρθούν οι απολύσεις. Ολόκληρη η επιστολή:

Πειραιάς Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η αυθαίρετη παράνομη και άδικη «απόλυση» των εν επισχέσει τριών συναδέλφων μας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και με συνοπτικές διαδικασίες μας βρίσκει αντίθετους.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη μας στους συναδέλφους μας και δηλώνουμε αλληλέγγυοι.

Ζητάμε την άμεση ανάκληση των «απολύσεων» και συνεχίζουμε μαζί τους τον αγώνα για την ικανοποίηση των νομίμων δικαιωμάτων μας.

Θα πράξουμε ότι είναι νομίμως δυνατόν για την άμεση επαναφορά των τριών αδίκως απολυθέντων συναδέλφων μας στην εργασία τους.

Να προσθέσουμε ότι στα τόσα χρονιά λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου ουδέποτε υπήρξε τέτοιου είδους αντιμετώπιση εργαζομένων οι οποίοι διεκδικούν νομίμως τα δεδουλευμένα τους .

Η τακτική της σαλαμοποίησης και η λογική του «διαιρεί και βασίλευε» που επιχειρείται από την Διοίκηση του Δημοτικού ραδιοφώνου Πειραιά Κανάλι 1 δεν πρόκειται να περάσει.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τους απολυμένους συναδέλφους μας και να δώσουμε δυναμική και καθοριστική απάντηση στην εργοδοσία.

Οι Τεχνικοί του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού του Πειραιά «Κανάλι 1»

Ακοκκαλίδου Αικατερίνη
Λαζαρίδης Κωνσταντίνος
Μαζαράκης Παναγιώτης
Μελάς Θωμάς
Μορφέσης Δημήτριος
Παπαδάκης Δημήτριος

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

«Το Τάβλι» του Δ. Κεχαϊδη σε σκηνοθεσία Α. Ρέτσου στη Θεσσαλονίκη

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων