Απολύσεις και λουκέτα στα ΜΜΕ και στον χώρο των εκδόσεων

Στην «Απογευματινή» του Κ. Σαραντόπουλου για δεύτερο μήνα οι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί, παραμένουν απλήρωτοι, παρά τις απεργίες και τις υποσχέσεις στη συνέχεια της ιδιοκτησίας ότι θα καταβάλει τα δεδουλευμένα. Η ΕΣΗΕΑ καταθέτει αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τη διασφάλιση των απαιτήσεων των εργαζομένων και καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Στην «Ελευθεροτυπία» τη διεύθυνση ανέλαβε η Κύρα Αδάμ, ενώ η Μάνια Τεγοπούλου κρατάει τη θέση του εκδότη. Ωστόσο, δεκάδες απολύσεις καταγράφονται στα πιεστήρια της εφημερίδας. Δημοσιεύματα αναφέρουν για 20 απολύσεις και στην “Τυποεκδοτική”.

ANT-1 Επαναλαμβανόμενες απεργίες από Δευτέρα στον ΑΝΤ-1 έχει κηρύξει η Ένωση Τεχνικών τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ). Αίτημα να ανακληθούν δύο απολύσεις, ενός ηχολήπτη και ενός εικονολήπτη, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Η Ένωση καταγγέλλει συνολική προσπάθεια ανατροπής του καθεστώτος εργασίας των τεχνικών τηλεόρασης. Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε μήνυμα συμπαράστασης.

ΔΟΛ- λουκέτο Διακόπτεται οριστικά η λειτουργία των εκδόσεων “Ελληνικά Γράμματα”, θυγατρικής του ΔΟΛ από το 2006. Το λουκέτο στον εκδοτικό οίκο που είχε ζωή μιού αιώνα αφήνει στην ανεργία 96 εργαζόμενους. Οι ζημιές της εταιρείας από το 2006 αυξάνονταν συνεχώς και το 2007 είχαν αγγίξει τα 4,3 εκ. ευρώ.

Μελωδία – Play list Σε ραδιόφωνο play list μετατρέπεται σταδιακά ο Μελωδία FM, καθώς απέλυσε 6 από τους 12 μουσικούς παραγωγούς. Η κίνηση συνδέεται με την πώληση του σταθμού από το συγκρότημα της “Καθημερινής” (του Θέμη Αλαφούζου) στο συγκρότημα του ΣΚΑΪ (του Γιάννη Αλαφούζου), έναντι 5,3 εκ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση στο ΧΑΑ.

πηγή: Αγγέλα Νταρζάνου, Αυγή  5/9/2010

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Καλό Σαββατοκύριακο!!!

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο υπουργικό συμβούλιο