Αποκομμένη η Βόρεια Ελλάδα από τα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους, βρίσκεται ξανά το βορειοανατολικό Αιγαίο, μετά την απόφαση της ΝΕΛ να αποσύρει το πλοίο European Express, χωρίς να το αντικαταστήσει με το πλοίο «Θεόφιλος».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και τις 7 Ιουλίου η ΝΕΛ δεν θα μπορεί να συνδέει ακτοπλοϊκά την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη με την Ικαρία, τη Σάμο, τη Χίο, τη Λέσβο και τη Λήμνο, με αποτέλεσμα να ακυρώσει όλα τα δρομολόγια της.
 
Στο νέο αυτό πρόβλημα πρώτος αντέδρασε ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής όπου με επιστολή που έστειλε το Σάββατο στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη του ζητά να κάνει κάτι «έστω και την ύστατη ώρα, αλλιώς το όνομα και η θητεία σας θα συνδεθεί μόνο με την εξυπηρέτηση των εφοπλιστικών συμφερόντων, την καταρράκωση της αξιοπιστίας της Ελληνικής πολιτείας και την υποβάθμιση της ζωής στα ακριτικά νησιά του Β. Αιγαίου».
 
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο Δήμαρχος Λήμνου τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση όλων των Δημάρχων και του Περιφερειάρχη, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση, προτείνοντας ταυτόχρονα επέκταση των δρομολόγιων των υπαρχόντων πλοίων για την Βόρεια Ελλάδα.
 
Μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους τόνισε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα αποφασίσει για τις δράσεις του στη συνεδρίαση του που θα πραγματοποιηθεί στη Λήμνο την ερχόμενη Παρασκευή.
 
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Τεντόμας κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κινητοποιήσει τον κόσμο που είναι έτοιμος να αντιδράσει στις ορέξεις των εφοπλιστών και των κυβερνώντων”.
 
Πηγή: ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ – Αναστασία Σπυριδάκη / ertopen.com

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Η ΕΥΠ προσπαθεί να διακόψει την σύνδεση internet στο Ραδιομέγαρο

Σόιμπλε:«Η σπίθα μπορεί να ανάψει γρήγορα»