ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Ούτε αφελείς ούτε εθελοντές

Η πόλη είναι πεντακάθαρη! Αυτό υποστηρίζει ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος, δυόμισι μήνες πριν να εγκαταλείψει οριστικά το δημαρχιακό θώκο, αποφάσισε να έρθει σε πλήρη ρήξη με την πραγματικότητα που ζουν οι πολίτες πέρα από τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, για να δικαιολογήσει τα βουνά από σκουπίδια που υπήρχαν στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της Θεσσαλονίκης για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, κατέφυγε στο παράλογο. Την περασμένη Δευτέρα υποστήριξε πως για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ευθύνονται τυχαίοι και μη τυχαίοι(;) παράγοντες, όχι όμως ο δήμος. Είπε πως ο στόλος των οχημάτων είναι αξιόπιστος (sic) σε τέτοιο βαθμό, που μπορεί να βοηθά γειτονικούς δήμους στην αποκομιδή των απορριμμάτων, ενώ ο δήμος Θεσσαλονίκης μπορεί να χαρίζει απορριμματοφόρα σε όλη την Ελλάδα! Υποστήριξε πως με 30 απορριμματοφόρα -όταν μόνο στην πρωινή βάρδια πρέπει να βγαίνουν στους δρόμους 38- δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην αποκομιδή των σκουπιδιών.

Ούτε αφελείς
Αν τα πράγματα είναι έτσι, όπως νομίζει ο δήμαρχος, τότε γιατί οι συνεργάτες του αναζητούν εναγωνίως ποιος τράβηξε τις φωτογραφίες μέσα στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που δημοσίευσε την περασμένη Δευτέρα η «Θ»; Προφανώς γιατί απεικονίζουν τα δεκάδες παροπλισμένα οχήματα του «αξιόπιστου» στόλου του δήμου. Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος υποστηρίζει πως η αντιδημαρχία Καθαριότητας είναι πολύ δυνατή (sic). Αφού είναι, γιατί δεν παρουσιάζει τον προγραμματισμό των τελευταίων χρόνων για τις παραγγελίες νέων απορριμματοφόρων, που δεν θα χρειάζονται γενική επισκευή κάθε χρόνο; Γιατί στις 9 Σεπτεμβρίου η διεύθυνση Καθαριότητας (με αριθμό πρωτοκόλλου 78765/3248) πρότεινε πρόχειρο διαγωνισμό ύψους 35.000 ευρώ, ώστε να μισθωθούν φορτηγά για την άμεση απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων από το χώρο του ΣΜΑ, αφού ο δήμος έχει «μεγάλο και αξιόπιστο» στόλο οχημάτων; Και πώς είναι δυνατόν η «καρδιά και ο εγκέφαλος» αυτής της δυνατής αντιδημαρχίας, ο ΣΜΑ στην Πυλαία, να λειτουργεί χωρίς άδεια και το προσωπικό της «δυνατής» αντιδημαρχίας να εργάζεται σε ένα περιβάλλον όπου παραβιάζονται όλες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα ο προς αποχώρηση δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν έδωσε απαντήσεις, αλλά προχώρησε σε επίθεση μιλώντας για «αφελή δημοσιεύματα».
Ούτε εθελοντές
Εκεί όπου ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του ήταν, όταν δικαιολόγησε τη συμμετοχή ιδιωτικών απορριμματοφόρων στην αποκομιδή των σκουπιδιών, λέγοντας πως είναι αποδεκτή η προσφορά εθελοντικής εργασίας! Αφενός παραδέχτηκε πως η «ισχυρή» αντιδημαρχία Καθαριότητας δεν μπορούσε να μαζέψει τους εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών που υπήρχαν για μέρες στους δρόμους της πόλης, αφετέρου πήγε να παρουσιάσει έναν πολύ γνωστό στο δήμο επιχειρηματία ως εθελοντή… Η εταιρεία «Δ. ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» ουδεμία σχέση έχει με τον εθελοντισμό. Εδώ και πολλά χρόνια παίρνει δουλειές στους νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής από οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης είτε για παροχή μηχανολογικού εξοπλισμού είτε για την αποκομιδή απορριμμάτων. Οι δουλειές με το δήμο Θεσσαλονίκης -προ εθελοντικής εργασίας- άρχισαν το 2007. Τότε στην «Τεχνική DION-Αφοί Διονυσόπουλοι Ο.Ε.» ο Αναστάσιος Γερογιάννης, αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου, ανέθεσε εργασίες ύψους 71.332,65 ευρώ, σύμφωνα με το συμφωνητικό που παρουσιάζει σήμερα η «Θ». Οι εργασίες αφορούσαν μισθώσεις οχημάτων, που εννοείται ότι έλειπαν από το «μεγάλο και αξιόλογο» μηχανολογικό εξοπλισμό του δήμου. Με την αδιάκοπη, για πέντε ημέρες, «εθελοντική» εργασία των ιδιωτικών απορριμματοφόρων εκατοντάδες τόνοι σκουπιδιών απομακρύνθηκαν από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Τις ίδιες ημέρες -μεταξύ της περασμένης Παρασκευής και της περασμένης Δευτέρας- ιδιωτικά οχήματα μετέφεραν, πρωινές ώρες, στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων τόνους από χαλίκι, οι οποίοι ζυγίστηκαν στην πλάστιγγα του δήμου Θεσσαλονίκης, εκεί όπου μετριέται το βάρος των απορριμμάτων. Η μεταφορά τέτοιας ποσότητας χαλικιού -προσφορά και αυτή κάποιου εθελοντή;- μέσα στο ΣΜΑ και η ζύγισή του στην πλάστιγγα, ενώ καταβαλλόταν τεράστια προσπάθεια για την αποκομιδή των απορριμμάτων, αποτελεί ακόμη ένα μυστήριο που συζητήθηκε τις τελευταίες μέρες στο νέο δημαρχιακό μέγαρο. Πάντως, την Παρασκευή -όλως τυχαίως;- στο εργοτάξιο των ασφαλτικών του δήμου στη Νέα Ελβετία εντοπίστηκε ποσότητα χαλικιού.
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΣΙΧΛΕΤΙΔΗΣ
Αναδημοσίευση από makthes.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

“Ιδού η Πάρος, ιδού και η πρόκληση”

Στάσεις εργασίας σήμερα στα ΚΕΠ