Αποκλεισμένα τα ξένα ΜΜΕ από τις εκλογές στη Μιανμάρ

Το κοινοβούλιο της Μιανμάρ
Αξιωματούχοι του στρατιωτικού καθεστώτος στη Μιανμάρ ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν θα επιτραπεί στους δημοσιογράφους των διεθνών μέσων ενημέρωσης να καλύψουν τις βουλευτικές εκλογές της χώρας, οι πρώτες που γίνονται έπειτα από 20 χρόνια και θα διεξαχθούν στις 7 Νοεμβρίου.

Το κοινοβούλιο της Μιανμάρ Η εκλογική επιτροπή της χώρας ανακοίνωσε στις διπλωματικές αποστολές που εδρεύουν στη χώρα ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος στη χώρα σε διεθνείς παρατηρητές και ξένους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια των εκλογών.

“Την ημέρα των εκλογών, διπλωμάτες και υπηρεσίες του ΟΗΕ θα κληθούν στα εκλογικά τμήματα για να παρακολουθήσουν την ψηφοφορία, έτσι θα εκπροσωπήσουν τους παρατηρητές από τις αντίστοιχες χώρες”, δήλωσε ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής,  Θέιν Σόε.
   
“Για το λόγο αυτό δεν υπάρχει ανάγκη να καλέσουμε ξένους παρατηρητές”, τόνισε υποστηρίζοντας πως η χώρα του έχει μεγάλη πείρα στο θέμα των εκλογών.
 
“Οι επερχόμενες εκλογές θα είναι ελεύθερες και δίκαιες, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες”, υπογράμμισε ο ίδιος.
Το στρατιωτικό καθεστώς έχει δηλώσει ότι οι εκλογές ως στόχο μεταξύ άλλων έχουν την εισαγωγή δημοκρατικών θεσμών στη χώρα. Ωστόσο ξένοι αναλυτές εκτιμούν ότι οι εκλογές δεν πρόκειται να αλλάξουν κάτι, δεδομένου ότι η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Αούνγκ Σόου Κίι της οποίας το κόμμα, η Εθνική Ένωση για τη Δημοκρατία αν και κέρδισε τις βουλευτικές του 1990 δεν της επετράπη ποτέ να κυβερνήσει και έκτοτε παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό.
από enet.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

“Ιδού η Πάρος, ιδού και η πρόκληση”

Στάσεις εργασίας σήμερα στα ΚΕΠ