Αποχωρούν από τα μπλόκα οι μεταφορείς

Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων «λύνει χειρόφρενο», σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της εκλεγμένης ηγεσίας του κλάδου. Ωστόσο, η Επιτροπή Αγώνα των μεταφορέων δεν αναγνωρίζει την απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων και ζητά να παραμείνουν τα φορτηγά στους δρόμους.


Σύμφωνα με κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος του κλάδου, η ενέργεια της Επιτροπής Αγώνα είναι αδικαιολόγητη και αποτελεί κομματική τοποθέτηση.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει διάσπαση ακόμη και στα μέλη της Επιτροπής Αγώνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των γερανοφόρων οχημάτων κ. Σαχινίδη, πνα διαχωρίζει πλήρως τη θέση του.

Στη χθεσινή μαραθώνια συνάντηση των εννέα προέδρων που έχουν εκλεγεί επίσημα και της Επιτροπής Αγώνα, η οποία δεν έχει εκλεγεί, αλλά οριστεί, σημειώθηκαν προπηλακισμοί και φραστικές επιθέσεις. Μάλιστα, ο πρόεδρός της Επιτροπής κ. Πασπάτης διαφώνησε με τη διαδικασία που ελήφθη η απόφαση, για αναστολή της κινητοποίησης και ζήτησε να συνέλθουν πάλι οι 96 πρόεδροι απ΄ όλη την Ελλάδα για να αποφασίσουν.

Στα μπλόκα, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με χθες. Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας των Βυτιοφόρων Άγγελος Φάλαρης, δήλωνε ότι σχεδόν όλα τα βυτιοφόρα έφυγαν από την Ελευσίνα που ήταν παρκαρισμένα και από τα ξημερώματα έχουν πιάσει δουλειά.

Εξάλλου, ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν και τα γερανοφόρα που ήταν παρκαρισμένα στο Χαϊδάρι.

Παράλληλα, μαζικές αποχωρήσεις παρατηρούνται από τα μπλόκα των διοδίων, της Μεταμόρφωσης και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.
Αναδημοσίευση enet.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Πολύωρη διακοπή νερού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Απολύσεις και στην ΕΒΓΑ