in

Αποχώρησε η Ι. Κοντούλη από τους Οικολόγους Πράσινους

Αποχώρησε η Ι. Κοντούλη από τους Οικολόγους Πράσινους

Με αφορμή τη διαδικασία επανεγγραφής που ακολούθησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο πρόσφατο συνέδριό τους και διάφορα δημοσιεύματα, η Κοντούλη, ένα από τα παλαιότερα στελέχη του κόμματος έβγαλε ανακοίνωση, με την οποία τονίζει ότι αρνήθηκε να επανεγγραφεί και αποχωρεί απ’ αυτό. Η απόφασή της είναι ακόμα ένα επεισόδιο στην κρίση που ταλάνισε τους Ο.Π. σε διάσπαση στις ευρωεκλογές και γεννά πολλά ερωτήματα για την περαιτέρω πορεία τους.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Κοντούλη στην ανακοίνωσή της:

«Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις…Με αφορμή δημοσίευμα στην ιστοσελίδα “enikos.gr” στο οποίο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «στο πλαίσιο ανανέωσης (του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Ο.Π.) έμειναν εκτός στελέχη όπως οι Κοντούλη, Τρεμόπουλος, Διάκος, Δημαράς, Παρασκευόπουλος κ.α.», είμαι υποχρεωμένη να διευκρινίσω ότι η ομαδοποίησή-«τσουβάλιασμά» μου με τα άλλα αναφερόμενα στελέχη του οικολογικού χώρου μπορεί να εξυπηρετεί όσους θεωρούν εαυτούς εκφραστές της νέας οικολογίας, αλλά δεν υπηρετεί την αλήθεια. Κι αυτό, επειδή αφενός δεν υπάρχουν κοινά πολιτικά χαρακτηριστικά των αναφερόμενων προσώπων που… «έμειναν εκτός» ,καθένας από εμάς έχει την ιστορία του, την πορεία του , και αφετέρου, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που αναφέρονται, προσωπικά αρνήθηκα να νομιμοποιήσω με τη συμμετοχή και την παρουσία μου την αντικαταστατική διαδικασία εξαρχής εγγραφών, με κριτές αυτούς που εδώ και ενάμιση χρόνο ανιστόρητα και παράτυπα εγγράφουν, διαγράφουν, επανεγγράφουν κατά το δοκούν με βάση ατομικές επιδιώξεις και οφέλη.

Γι’ αυτό και αρνήθηκα την «επανεγγραφή» μου σε ένα κόμμα του οποίου από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του βρέθηκα μέλος στις τάξεις του και σε ένα κόμμα που το εκπροσώπησα, κι ως επικεφαλής στις τελευταίες εθνικές εκλογές Μαΐου-Ιουνίου 2012. Σε κάποια λίγα στελέχη, αγνούς αγωνιστές της πολιτικής οικολογίας που εγκλωβίστηκαν σε αυτή την διαδικασία εύχομαι καλή διαδρομή και αντοχές και σίγουρα θα ανταμώσουμε σε κοινές προσπάθειες.

Κατά τα άλλα, εύχομαι μια καλή τύχη στους εμπνευστές των εγγραφών και τους εκφραστές της νέας ηγεσίας των Ο.Π., αν και από τις διαρροές τους δεν φαίνεται να εμπνέονται από τις αρχές και αξίες της πολιτικής οικολογίας.»

Δήλωση της Ιωάννας Κοντούλη στην «Εφ.Συν.»

Η ίδια, μιλώντας στην «Εφ.Συν.» τόνισε:  

«Οι εκφραστές της νέας ηγεσίας των Ο.Π. διαρρέουν στα ΜΜΕ ότι ανανεώθηκαν με την “αποστράτευσή” μου! Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν με αποστράτευσε, ήταν προσωπική μου επιλογή να αρνηθώ την “επανεγγραφή” μου και να μη συμμετέχω στο τελευταίο Συνέδριο των Ο.Π. Αρνήθηκα, δηλαδή, να νομιμοποιήσω με τη συμμετοχή και την παρουσία μου την αντικαταστατική διαδικασία εξαρχής εγγραφών, με κριτές αυτούς που εδώ και ενάμιση χρόνο ανιστόρητα και παράτυπα εγγράφουν, διαγράφουν, επανεγγράφουν κατά το δοκούν με βάση ατομικές επιδιώξεις και οφέλη.

Εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο ο χώρος των Ο.Π. πορεύεται δίχως φανερό δημόσιο εσωτερικό αλλά και προς την κοινωνία διάλογο, δηλαδή δίχως την κατ’ ελάχιστο απαραίτητη προϋπόθεση που νομιμοποιεί την ύπαρξη ενός κόμματος των αρχών της πολιτικής οικολογίας. Αντ’ αυτού, μια αδιαφανής πορεία με διεργασίες των γνωστών εμπνευστών  καιροσκοπικών και αντικαταστατικών εγγραφών, διαγραφών, επανεγγραφών… ώστε να απομείνουν στους Ο.Π. oι “λίγοι και καλοί” διαχειριστές -απολύτως ιδιοτελείς οι «επωνυμότεροι» από αυτούς- του πολυπόθητου οικολογικού brand name…  

Εύχομαι μια καλή τύχη στους εμπνευστές των διαρροών και εκφραστές της νέας ηγεσίας των Ο.Π., αν και από τις διαρροές τους δεν φαίνεται να εμπνέονται από τις αρχές και αξίες της πολιτικής οικολογίας. Τέλος, σε κάποιους, λίγα στελέχη, αγνούς αγωνιστές της πολιτικής οικολογίας που εγκλωβίστηκαν σε αυτή τη διαδικασία, εύχομαι καλή διαδρομή και αντοχές και σίγουρα θα ανταμώσουμε σε κοινές προσπάθειες.»

Πηγή: ΕΦΣΥΝ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Η κυβερνητική μέθοδος αποφυγής του ρώσικου χειμώνα. Του Απόστολου Λυκεσά

595 κόκκινα βήματα