Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ η Αριστερή Πρωτοβουλία

Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η «Αριστερή Πρωτοβουλία» ύστερα από σύσκεψη στελεχών της, καταγγέλοντας η σημερινή ηγεσία του Κινήματος «έτυχε να διαχειρίζεται τις τύχες του Κινήματος σε ευθεία αντίθεση με τα πιστεύω μας, με τις καταστατικές μας αρχές, με τις ιδέες μας, με την ίδια μας την ιστορία».
 
«Το ΠΑΣΟΚ μετατοπίζεται οριστικά και με βίαιο τρόπο στη νεοσυντηρητική πλευρά του πολιτικού χάρτη και μετατρέπεται σε ένα μικρό κεντροδεξιό κόμμα, που καμία σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, των αξιών και των οραμάτων που ενέπνευσαν και καθοδήγησαν εκατομμύρια φίλους, ψηφοφόρους και στελέχη όλα αυτά τα χρόνια» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
 
«Το ΠΑΣΟΚ του Σαμαρά και η ΝΔ του Βενιζέλου δεν μας χωρούν» τονίζεται, ενώ γίνεται λόγος για «πολιτικό τερατούργημα» το οποίο «δεν μπορεί να εκφράσει όλους όσους πίστεψαν και πιστεύουν στην Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία και την Κοινωνική Απελευθέρωση».
 
Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως  η «Αριστερή Πρωτοβουλία»  θα συνεχίσει να λειτουργεί και τον Σεπτέμβριο θα αποφασίσει σε  Πανελλαδική Συνδιάσκεψη τα επόμενα βήματα για την «ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης».
 
 «Το μαύρο της συντήρησης είναι προσωρινό όπως προσωρινοί θα αποδειχθούν και οι παραχαράκτες της πολιτικής μας ιστορίας και διαδρομής», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
 
Από την πλευρά του το ΠΑΣοΚ απάντησε στη απόφαση της “Αριστερής Πρωτοβουλίας” με ένα άτυπο σχόλιο του Γραφείου Τύπου, όπου διατυπώνεται, μεταξύ άλλων, το ερώτημα γιατί ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος «άλλαξε, τώρα, τρόπο αντίδρασης», ενώ το ΠΑΣΟΚ και το Νοέμβριο του 2011 μετείχε σε τρικομματική κυβέρνηση με τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ. Στο σχόλιο του ΠΑΣΟΚ αναφέρονται και τα εξής: «Για εμάς υπάρχουν δυο σταθερές: Πρώτον, η δημοκρατική παράταξη που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα και είναι η παράταξη της εθνικής ευθύνης που αντιστέκεται σε επικίνδυνες δημαγωγίες, τις οποίες ιστορικά πληρώνει τελικά πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός. Δεύτερον, πραγματικά προοδευτικό σήμερα είναι αυτό που περιορίζει, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, τις θυσίες των πολιτών και τους παρέχει ασφάλεια και προοπτική»
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Στάση εργασίας σήμερα στα λιμάνια

Αρχίζει το 17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο ΟΑΚΑ