Αποχώρησαν από το δικαστήριο οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση “Πυρήνες”

Αποχώρησαν από το δικαστήριο οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της προέδρου όσον αφορά τις διαδικασίες εισόδου του κοινού στην αίθουσα. Η πρόεδρος διευκρίνισε ότι επειδή το δικαστήριο βρίσκεται σε χώρο φυλακών, όσοι εισέρχονται θα παραδίδουν τις ταυτότητές τους στη φρουρά για όσο παραμένουν εντός του χώρου. Η απόφαση  της προέδρου προκάλεσε εντονότατη αντίδραση, τόσο από τους συνηγόρους υπεράσπισης, που έκαναν λόγο για εμπαιγμό όσων θέλουν να παρακολουθήσουν τη δίκη, όσο και των κατηγορουμένων.

Οι κατηγορούμενοι έθεσαν εξαρχής ζήτημα δημοσιότητας της δίκης την προηγούμενη Δευτέρα, και προσέφυγαν στο δικαστήριο με αίτημα να μην γίνεται παρακράτηση ταυτότητας – δηλαδή φακέλωμα όσων προσέρχονται στη δίκη. Το δικαστήριο απεφάνθη για το αίτημα, σήμερα και οι κρατούμενοι είχαν αποφασίσει να αποχωρήσουν σε περίπτρωση απόρριψης του αιτήματος.

Ένταση μεταξύ της υπεράσπισης και της έδρας δημιουργήθηκε επίσης όταν η πρόεδρος γνωστοποίησε πως την ενημέρωσαν ότι δεν είναι εφικτή η μαγνητοφώνηση των πρακτικών. Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να επικοινωνήσουν με τους κατηγορούμενους ώστε να πάρουν τη συναίνεσή τους για να προσφύγουν κατά της απόφασης τόσο για το θέμα των πρακτικών όσο και για το θέμα των ταυτοτήτων, καθώς, όπως τόνισαν, η πρόεδρος με την εκφώνηση της απόφασης για πρακτικά και ταυτότητες δεν διευκρίνισε εάν είναι διάταξή της ως διευθύνουσας ή απόφαση του δικαστηρίου.

Οι έξι κατηγορούμενοι, που είναι προσωρινά κρατούμενοι, αλλά και οι τρεις που είναι ελεύθεροι, αποχώρησαν από την αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και δήλωσαν ότι εφόσον ισχύσει η συγκεκριμένη απόφαση θα ζητήσουν και από τους συνηγόρους να μην τους εκπροσωπήσουν.

Αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες κατά την αποχώρησή τους χειροκρότησαν και φώναξαν συνθήματα όπως “Το πάθος για την λευτεριλα είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά”

πηγή: news.pathfinder.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

45m2- Συνέντευξη με τον σκηνοθέτη της ταινίας Στράτο Τζίτζη

Μαζικά συλλαλητήρια στην Αίγυπτο