Αποχές μαθητών από τον Αγιασμό

Απόχη των μαθητών από τον Αγιασμό, σε πολλά μέρη της Ελλάδας, εξαιτίας των κενών σε εκπαιδευτικούς, σε κτήρια και σε μέσα μεταφοράς. Ενδεικτικά, αναφέρεται:

Αποχή από τον καθιερωμένο αγιασμό αποφάσισαν οι μαθητές του σχολικού κέντρου Δικαίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας τόσο για την υποβάθμιση του σχολικού κέντρου από 6θεσιο σε 5θεσιο όσο και για το πρόβλημα που αφορά τη μεταφορά των μικρών μαθητών από τα χωριά της περιοχής στα Δίκαια.

Οι μαθητές δεν θα προσέλθουν ούτε την Τρίτη στο σχολείο, ενώ οι γονείς τους έχουν προγραμματίσει συναντήσεις με εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Στο Χορτιάτη, μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, προχώρησαν στην ανάρτηση ανακοινώσεων για τις σοβαρές ελλείψεις υποδομών, αφού πολλοί μαθητές είναι αναγκασμένοι να φιλοξενηθούν και φέτος σε καταστήματα, που μετατράπηκαν σε σχολικές αίθουσες και κτίρια “προκάτ”.

Στο Ασβεστοχώρι οι γονείς γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκητης που πήγαν να ευχηθούν για τη νέα σχολική χρονιά.

Στο 2ο δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου, δεν πραγματοποιήθηκε αγιασμός, εξαιτίας της αποχής μαθητών και γονέων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις σε αίθουσες και υποδομές.

Αύριο, στη Θέρμη, στις 8 το πρωί, μέλη των συλλόγων γονέων του 3ου γυμνασίου και του 4ου δημοτικού, θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία για την κατάργηση της μεταφοράς μαθητών απομακρυσμένων περιοχών.

Πηγές: ΕΡΑ Ορεστιάδας, www.enet.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων