Από εταιρεία security η φύλαξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Την πρόσληψη προσωπικού φύλαξης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, έχει ζητήσει από το 2009 το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ενώ το αίτημα έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Α.Σ.Ε.Π., «σκόνταψε» στο Υπουργείο Οικονομικών.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει ζητήσει, επίσης, επανειλημμένα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού φύλαξης, χωρίς όμως αποτέλεσμα και έτσι έχει συνάψει σύμβαση με εταιρεία φύλαξης.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή κ. Μ. Ζουμπουλάκη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, με αφορμή ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από τη βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ηρώ Διώτη, σχετικά με θέματα φύλαξης της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η βουλευτής είχε διατυπώσει την άποψη, ότι δεν πρέπει η φύλαξη του πανεπιστημίου να ανατίθεται σε εξωτερικούς φορείς και, με την ερώτησή της, είχε παράλληλα καταγγείλει «απρόκλητη επίθεση από υπάλληλο security σε φοιτητές, οι οποίοι επιχειρούσαν να τοιχοκολλήσουν αφίσες πολιτικού περιεχομένου, στον χώρο του Πανεπιστημίου».

Σε ό,τι αφορά στο περιστατικό που κατήγγειλε η κα Διώτη, στο έγγραφο του αντιπρύτανη, σημειώνεται ότι οι εμπλεκόμενοι στην αφισοκόλληση δεν ήταν φοιτητές της Κτηνιατρικής Σχολής και ότι δεν απαγορεύτηκε σε κανέναν η αφισοκόλληση, παρά μόνο έγιναν συστάσεις να αναρτηθούν οι αφίσες σε συγκεκριμένο χώρο που έχει προβλεφθεί ειδικά για τον λόγο αυτό.

από zougla.gr
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

“Βόμβα για την δημόσια υγεία είναι οι ασθενείς που περιμένουν για ένα κρεβάτι στην εντατική”

Κατάληψη στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Θεσσαλονίκη