Απλήρωτοι και οι μόνιμοι υπάλληλοι του δήμου Πολίχνης!

Απλήρωτοι, μετά τους συμβασιούχους στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα μηνών, παραμένουν από χθες και οι μόνιμοι και οι αορίστου χρόνου υπάλληλοι του δήμου Πολίχνης. Η αντίδραση των εργαζομένων ήταν να απαντήσουν με κινητοποιήσεις, ενώ η δημοτική αρχή κάνει λόγο για “συνδικαλιστικά παιχνίδια” ενόψει εκλογών, αφού, όπως δήλωσε, “τα χρήματα υπήρχαν”.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της οικονομικής υπηρεσίας, οι μόνιμοι εργαζόμενοι, περί τα 170 άτομα, έπρεπε να έχουν πληρωθεί προχθές το τελευταίο 15νθήμερο, δεδομένου ότι για τη μισθοδοσία του μόνιμου προσωπικού στον δήμο υπάρχει τακτική χρηματοδότηση που αποστέλλεται στους ΟΤΑ μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων. Παρ’ όλα αυτά στον δήμο Πολίχνης οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν ότι ο μισθός τους δεν καταβλήθηκε αυτή τη φορά στην τράπεζα, γεγονός που σήμανε συναγερμό. Κι αυτό καθώς οι υπάλληλοι γνωρίζουν ότι βάσει νόμου πρέπει να υπάρχει παρακαταθήκη μισθοδοσίας δύο μηνών (Νόμος 1080/1980), συνεπώς, όπως λένε, δεν δικαιολογείται καμία καθυστέρηση. Η κινητικότητα των εργαζομένων για τη μη καταβολή της μισθοδοσίας, όπως ανέφεραν στη “Μ” εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, ανάγκασε τον δήμαρχο, Κώστα Θεοδωρίδη, να βρει λεφτά και να δοθεί μέρος των χρωστούμενων στους υπαλλήλους.
“Η κατάσταση με τα οικονομικά είναι ήδη ανησυχητική σε πολλούς δήμους, αλλά η μη καταβολή μισθοδοσίας του τακτικού προσωπικού είναι πρωτοφανές φαινόμενο, το οποίο θα πρέπει να σταματήσει, δεδομένου ότι η καθυστέρηση της πληρωμής είναι πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα για τη διοίκηση του δήμου”, τόνισε ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στους δήμους του νομού, Μηνάς Μοναστηρίδης.
αναδημοσίευση makthes.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η Αριστερά ενάντια στις ρυθμίσεις της περαιώσεις