Απεργία των εργαζόμενων στη σήραγγα των Τεμπών

Απεργία ξεκίνησαν από χτες οι 150 εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της κατασκευάστριας εταιρείας «ΑΕΓΕΚ», στη σήραγγα των Τεμπών, που έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Ιούλη, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και του επιδόματος αδείας που τους οφείλονται. Καταγγέλλουν, δε, ότι η εργοδοσία, επιχειρώντας να τους κοροϊδέψει, τους έχει όλο αυτό το διάστημα «στο περίμενε».

Το πρωί, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοτάξιο και αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματός τους. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της Κοινοπραξίας Εταιρειών «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», που έχει αναλάβει το έργο. Στην απαίτησή τους να συναντηθούν με εκπροσώπους της Κοινοπραξίας πήραν την απάντηση ότι «όλοι απουσιάζουν», προκαλώντας την έντονη οργή και αγανάκτησή τους για την προκλητική στάση τους.
Κοντά στους εργαζόμενους βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, ο Θ. Βάιος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο Γ. Μπλέκος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, οι οποίοι τόνισαν ότι μόνο με τον οργανωμένο, αποφασιστικό και ταξικό αγώνα μπορούν να κάμψουν την εργοδοτική αδιαλλαξία.
Αναδημοσίευση από Ριζοσπάστη

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αύριο η δίκη των τριών μαθητών από τα Γιάννενα

Κόβει τα νυχτερινά δρομολόγια ο ΟΑΣΘ