Απεργία σήμερα στη ΦΑΓΕ ενάντια στις απολύσεις

Στον αγώνα «ρίχνονται» οι εργάτες της «ΦΑΓΕ», ενάντια στις απολύσεις που έχει πραγματοποιήσει η εργοδοσία του ομίλου Φιλίππου. Μετά τη χτεσινή τους Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, η οποία ξεκίνησε χτες το βράδυ και θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Η εργοδοσία, μόλις την περασμένη βδομάδα απέλυσε επιπλέον 23 εργαζόμενους (από την παραγωγή και την αποθήκη) φτάνοντας συνολικά τις 106 απολύσεις από τον προηγούμενο Νοέμβρη, κάνοντας λόγο για «μείωση προσωπικού», δείχνοντας ποιος πληρώνει τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης. Οι εργαζόμενοι, μετά τη χτεσινή Γενική Συνέλευση, απαιτούν – μετά από πρόταση του ταξικού τους σωματείου – να σταματήσουν οι απολύσεις, να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι, να υπογραφεί ικανοποιητική επιχειρησιακή σύμβαση. Επίσης, σήμερα, έχουν ορίσει νέα Γενική Συνέλευση για τις παραπέρα αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.
Να σημειωθεί πως η «ΦΑΓΕ» είναι μια απ’ τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις του κλάδου, με επενδύσεις σε χώρες τις ΕΕ, σε ΗΠΑ ακόμη και Ιαπωνία. Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η συγκέντρωση στον κλάδο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, όπως φάνηκε και με την πρόσφατη εξαγορά της «ΜΕΒΓΑΛ» από τη «VIVARTIA».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Άμεση απόσυρση του ν/σχ για τις οδικές μεταφορές ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Στάσεις εργασίας των σιδηροδρομικών