Απεργία και από τους μπασκετμπολίστες!

Τα μέλη του ΠΣΑΚ ψήφισαν στη γενική συνέλευση του ΟΑΚΑ και αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα σε απεργία διαρκείας. 151 ψήφοι υπέρ και 24 κατά.
Τα μέλη του ΠΣΑΚ ψήφισαν και αποφάσισαν να ξεκινήσουν απεργία διαρκείας μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο που θα αλλάζει το καθεστώς ασφάλισης των παικτών. Από τους συνολικά 175 παίκτες που ψήφισαν, οι 151 ήταν υπέρ της απεργίας (με το 89,5% εξ αυτών να θέλει να ξεκινήσει άμεσα και τους υπόλοιπους για μετά τις 30 Οκτωβρίου) και οι υπόλοιποι 24 κατά.
Το απόγευμα (16:00) της Παρασκευής ο ΕΣΑΚΕ συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση με τους εκπροσώπους των παικτών παρόντες, για να συζητήσουν. Οι παίκτες φάνηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν επʼ αόριστον τις κινητοποιήσεις τους και να μην σταματήσουν αν δεν δικαιωθούν. Οι δηλώσεις των παικτών είναι ενδεικτικές, με τους Λάζαρο Παπαδόπουλο και Γιώργο Παυλίδη να μιλούν με σκληρή γλώσσα.
Λάζος: «Ας παίξουμε μπάσκετ του χρόνου»
document.getElementById(‘flowplayerholder30329’).style.width = ‘200px’
Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος μίλησε μετά τη λήξη της ψηφοφορίας για την απόφαση των παικτών εξηγώντας ότι «η απεργία δεν είναι η σωστή λέξη. Κάνουμε λήξη της αναστολής που είχαμε αρχίσει πέρυσι. Μας είχαν πει τότε ότι σε τρεις μήνες θα περάσει η τροπολογία, αλλά αυτό δεν έγινε. Δεν θα ξαναπέσουμε στην ίδια παγίδα. Ας παίξουμε μπάσκετ του χρόνου. Είμαστε αποφασισμένοι να φθάσουμε στο τέλος. Μπάσκετ σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει. Αυτό που υπάρχει είναι ένα πρωτάθλημα με μισές ομάδες και με παίκτες που δεν θα είχαν ούτε τα συνταγματικά τους δικαιώματα. Αν πιστεύετε ότι αξίζει αυτό το μπάσκετ, καλώς. Πιστεύουμε ότι μόνο κακό θα μπορούσε να προέλθει έτσι.

Μαχόμαστε για να παραλάβει η νέα γενιά μια αξιόλογη κατάσταση. Το μπάσκετ στην Ελλάδα έχει πεθάνει και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι. Εμείς τους έχουμε στείλει 34 επιστολές για διάλογο και δεν απάντησαν σε καμία .Εμείς πήγαμε και στις 4 δικές τους συναντήσεις. Πρέπει να τελειώσει η κατάσταση που υπάρχει: να δίνει ένας εντολές και οι άλλοι να εκτελούν. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να ακουστούν οι προτάσεις μας. Όλα τα παιδιά σκέφτονται ομαδικά και όχι ατομικά. Είμαστε έτοιμοι να θυσιαστούμε για ένα καλύτερο αύριο. Δεν υπάρχουν άτομα που θέλουν να σπάσουν την απεργία. Είμαστε ενωμένοι και ελπίζουμε να εμφανιστούν και οι φορείς ενωμένοι σε ένα στρατόπεδο μαζί μας.

Ο «Λάζος» σχολιάζοντας την αντίδραση των ομάδων είπε: «είναι ώρα να ευαισθητοποιηθούν. Το μαχαίρι πρέπει να μπει στο κόκκαλο. Λένε ότι για να γεννηθεί κάτι πρέπει να καταστραφούν τα πάντα. Ίσως φθάσαμε σε αυτό το σημείο».

Παυλίδης: «Συνεχίζουμε μέχρι να δικαιωθούμε»

Ο πρόεδρος στη χθεσινή γενική συνέλευση, Γιώργος Παυλίδης δήλωσε μετά το τέλος της διαδικασίας πως «θα συνεχίσουμε την απεργία μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας και να λυθούν τα προβλήματα. Είμαστε ανασφάλιστοι. Η κατάσταση με τις ομάδες να μην πληρώνουν έχει φθάσει σε κατάσταση ατιμωρησίας. Σήμερα έγινε μια δημοκρατική διαδικασία και ελπίζουμε να γίνει αύριο το ίδιο στον ΕΣΑΚΕ».
από naftemporiki.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ένταση με τους συμβασιούχους στην Ακρόπολη

Ανακοίνωση του ΚΚΕ (μ-λ) για την επίθεση στην Ακρόπολη