Απέλαση δημοσιογράφου της El Pais από το Ιράν

Η Ισπανίδα Άνχελες Εσπινόζα, ανταποκρίτρια της ισπανικής εφημερίδας El Pais, απελάθηκε από το Ιράν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, σήμερα Δευτέρα.

Οι ιρανικές αρχές αφαίρεσαν την άδεια παραμονής της Άνχελες Εσπινόζα και την διέταξαν να φύγει από τη χώρα εντός δύο εβδομάδων, δίχως καμία περαιτέρω εξήγηση, αναφέρει η El Pais.

Η ίδια η δημοσιογράφος πιστεύει ότι απελαύνεται εξαιτίας μιας συνέντευξης που πήρε από τον Αχμάντ Μονταζερί, γιο του εκλιπόντος Μεγάλου Αγιατολάχ Χοσεΐν Αλί Μονταζερί, επικριτή του ιρανικού καθεστώτος, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει “δικτατορία” το ιερατικό κατεστημένο της χώρας. Μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης, η Ισπανίδα δημοσιογράφος είχε συλληφθεί τον Ιούλιο και είχε τεθεί υπό κράτηση για σύντομο χρονικό διάστημα.
Η εφημερίδα El Pais έχει πρωτοστατήσει στην εκστρατεία κατά του λιθοβολισμού της Σακινέ Μοχαμαντί Αστιανί και μετά και από την απέλαση της δημοσιογράφου της, θεωρεί ότι η λογοκρισία στο Ιράν έχει ενταθεί από τότε που ο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ ανέβηκε στην εξουσία το 2005. “Η απέλαση της Εσπινόζα καταδεικνύει τη νευρικότητα του ιρανικού καθεστώτος απέναντι στην κριτική”, γράφει η εφημερίδα.
  από enet.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εφημερίδεεες!!!

Έκρηξη σε εργοτάξιο μετρό στη Θεσσαλονίκη