Απάνθρωπες συνθήκες στις δικαστικές φυλακές Χανίων

Η Επιτροπή Χανίων για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, ομάδα και αυτή του Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών, αναφέρει ότι, όπως πληροφορήθηκε σήμερα, στις δικαστικές φυλακές που προορίζονται για κράτηση 118-120 ατόμων, διαβιούν υπό απαράδεκτες συνθήκες 170 κρατούμενοι.50 άτομα κοιμούνται στο πάτωμα, γεγονός που από μόνο του συνιστά παράβαση των στοιχειωδών δικαιωμάτων όλων όσων κρατούνται στην φυλακή και πρόβλημα για τους υπαλλήλους της φυλακής.
Η ανακοίνωση καταλήγει:
Και άλλες φορές διαμαρτυρηθήκαμε για τις συνθήκες που επικρατούν στη δικαστική φυλακή Χανίων όπως και για τις συνθήκες κράτησης στις Ελληνικές φυλακές. Το κάνουμε και τώρα και αξιώνουμε μαζί με τους κρατούμενους να παρθούν άμεσα μέτρα για την αποσυμφόρηση της συγκεκριμένης φυλακής και των ελληνικών φυλακών γενικά.
Τις επόμενες μέρες η επιτροπή μας Θα επισκεφθεί την δικαστική φυλακή Χανίων, τον δικηγορικό σύλλογο και με διαβήματα στους αρμόδιους Θα εκδηλώσει την συμπαράστασή της στους κρατούμενους.
Στο χώρο του Στεκιού (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5, Σπλάντζια) μαζεύουμε ρούχα και είδη ατομικής υγιεινής. Επιτροπή του Στεκιού θα επισκεφθεί τις φυλακές την Παρασκευή 8/10 και θα τα παραδώσει.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ – ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Εφημερίδεεες!!!

Σίτιση στο ΑΠΘ μόνο με το πάσο… λόγω κρίσης