Απαγόρευση κυκλοφορίας από την Αστυνομία

Εξοντωτικές ρυθμίσεις κυκλοφορίας επιβάλλει η Αστυνομία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με πρόσχημα τις σημερινές κινητοποιήσεις. Εδώ και καιρό, συνηθίζεται η χρονική και χωρική επέκταση των αποκλεισμών πολύ παραπάνω από όσο απαιτείται για την ασφάλεια των διαδηλωτών και των οδηγών.

Ειδικά σήμερα όμως, οι ρυθμίσεις που προαναγγέλλουν οι αστυνομικές αρχές συνιστούν εκτεταμένη απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως καταγγέλλει και με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ (μ-λ). Η ίδια ανακοίνωση τονίζει: “Συνθήκες σρατιωτικού νόμου με αποκλεισμό της εισόδου στο κέντρο της Αθήνας αποφάσισε η κυβέρνηση. Απαγορεύει την κυκλοφορία, την στάση και την στάθμευση οχημάτων στους περισσότερους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, την Δευτέρα 6 Δεκέμβρη, ημέρα της επετείου των δυο χρόνων από την στυγερή δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, απαγορεύοντας ουσιαστικά το δικαίωμα στη διαδήλωση.”

Σε αντίστοιχη ανακοίνωση, ο Συνασπισμός αναφέρει: «Ο πρωτοφανής αποκλεισμός μεγάλων περιοχών του κέντρου της Αθήνας από τις Αστυνομικές αρχές έχει διπλό στόχο: Κατ’ αρχήν να αποτρέψει τη συμμετοχή των πολιτών στις διαδηλώσεις, δημιουργώντας δυσκολίες στην πρόσβαση τους στους χώρους των συγκεντρώσεων και, ταυτόχρονα, καλλιεργώντας κλίμα ανησυχίας και τρομοκράτησης. Επίσης, μέσω της αδικαιολόγητα τεράστιας ταλαιπωρίας που θα υποστούν οι κάτοικοι, εργαζόμενοι και επαγγελματίες του κέντρου, επιχειρεί να προκαλέσει φαινόμενα αγανάκτησης και δυσφορίας ενάντια στους διαδηλωτές».

Πέρα από τις πρακτικές δυσκολίες που επιφέρει η απαγόρευση τόσο στους διαδηλωτές όσο και σε όλους τους πολίτες, δυσκολίες που αποδίδονται συνήθως αδίκως στις ίδιες τις διαδηλώσεις, ακόμα χειρότερες συνέπειες έχει το κλίμα που διαμορφώνουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα περισσότερα κρατικά ΜΜΕ, οι εκτεταμένες απαγορεύσεις κυκλοφορίες αποτελούν την πρώτη είδηση.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Διάβαζε πολύ…Επτά συν ένας τίτλοι για το Δεκέμβρη του ’08

Εκδήλωση για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στη Θεσσαλονίκη