Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στις συνοδούς των απεργών που συνελήφθησαν στον Ερυθρό

Πριν λίγες ώρες συνελήφθησαν δύο συνοδοί απεργών πείνας σε νοσοκομείο της Αθήνας, επειδή αντέδρασαν όταν οι γιατροί επιχείρησαν να σιτίσουν υποχρεωτικά τους μετανάστες απεργούς πείνας που νοσηλεύονταν στον Ερυθρό Σταυρό. Παρόμοια περιστατικά έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα νοσοκομεία, από γιατρούς που παρά την θέληση των απεργών και την απόφαση της ΟΕΝΓΕ για την στήριξη του αγώνα των μεταναστών, δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο να καταφέρουν χτυπήματα στην απεργία πείνας, ξεπερνώντας κάθε όρκο και υποχρέωση τους να σέβονται την προσωπική επιθυμία του νοσηλευόμενου. Οι δύο αλληλέγγυες που βρίσκονταν ως συνοδοί στο νοσοκομείο προσπάθησαν να αντιδράσουν και να βοηθήσουν τον απεργό πείνας όταν γιατροί του έφεραν φαγητό και εκείνος αρνήθηκε και ζήτησε την απομάκρυνση του. Τότε ο διευθυντής της κλινικής μήνυσε τα δύο μέλη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Οι αλληλεγγύες μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ όπου και παραμένουν στο Τμήμα εγκλημάτων κατά της ζωής. Στο πλευρό τους βρίσκονται ένας εκ των γιατρών των απεργών και η δικηγόρος της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης. Στις δύο αλληλέγγυες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη βια και απόπειρα επικίνδυνης βλάβης και θα κρατηθούν σήμερα ενώ αύριο το πρωι θα περάσουν από τον εισαγγελέα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να σταματήσει και να καταστείλει αυτόν τον αγώνα με όσους τρόπους μπορεί και από όσες πλευρες μπορεί με ένα ντελίριο αυταρχισμού και αδιαλλαξίας μη υπολογίζοντας την ζωή των 300 μεταναστών απεργών πείνας. Το φιάσκο με τον χώρο διεξαγωγής της απεργίας, η δίωξη αλληλέγγυων ως “διακινητών”, οι δηλώσεις περι υγειονομικής “βόμβας”, οι διαρροές για άμεση και υποχρεωτική απέλαση των300, οι εντολοδόχοι γιατροί και διευθυντές νοσοκομειών και οι συλλήψεις αλληλέγγυων για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ποιός θα ειναι ο επόμενος; Η υγεία κα η ζωή των 300 μεταναστών απεργών πείνας;

Η ανακοίνωση της επιτροπής αλληλεγγύης

Οι συλλήψεις αλληλέγγυων και οι απειλές απέλασης δεν σπάνε την απεργία 

 

 

 

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να αντιμετωπίσει την απεργία πείνας των 300 μεταναστών με την αστυνομική καταστολή. Επειδή ο αγώνας δεν έσπασε ούτε από τις κακουχίες ούτε από την εκστρατεία συκοφάντησης, οι κυβερνητικοί ιθύνοντες επιστρατεύουν τώρα την κρατική βία. Από το πρωί γινόμαστε αποδέκτες μιας «άνωθεν» οργανωμένης διαρροής ότι οι απεργοί πείνας απειλούνται με απέλαση αν δεν δεχτούν την πρόταση της κυβέρνησης για εξάμηνο καθεστώς ανοχής. Και για να μη μένουν στα λόγια, συνελήφθησαν σήμερα στον Ερυθρό Σταυρό δύο αλληλέγγυες φοιτήτριες που συνόδευαν νοσηλευόμενους απεργούς πείνας. Είχαν προηγηθεί η εντολή του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής Αντώνη Ζαχάροφ να αφεθεί φαγητό στα τραπεζάκια των νοσηλευόμενων απεργών, η άρνηση των απεργών πείνας να το δεχτούν και η υπενθύμιση των αλληλέγγυων συνοδών ότι τέτοιου είδους «ιατρικές» πρακτικές συνιστούν βασανιστήριο και φέρνουν στη μνήμη τις αποφράδες ημέρες των «γιατρών του Βιντέλα».

Από τη μεριά μας, τα μόνα πια που έχουμε να πούμε είναι: Πρώτον, η διαφαινόμενη κυβερνητική επιλογή ανοίγει τις πύλες της αβύσσου. Δεύτερον, η καταστολή ούτε κάμπτει ούτε φοβίζει κανέναν.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη.

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων-Νίκη στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας!

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ανακοίνωση Φόρουμ μεταναστών Κρήτης

Αξιωματούχοι της Λιβύης σε μυστικές πτήσεις