Αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας στο μέγαρο «Υπατία»

Αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας, που συνεδρίασε στην Αθήνα, στις 19.2.2011, με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Προεδρεύοντα της Ολομέλειας Μανόλη Λαμτζίδη και τη συμμετοχή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Φλώρινας, Δημ. Στεφανίδη και Σύρου. Νικ. Παγίδα, επισκέφθηκε το Σάββατο 19.2.2011 τους μετανάστες απεργούς πείνας που παραμένουν στο μέγαρο Υπατία.

Προηγούμενα, κατά τη συνεδρίασή της είχε λάβει ομόφωνα απόφαση «… να εκφράσει την συμπαράστασή της στους 300 μετανάστες που βρίσκονται ήδη σε απεργία πείνας στην Αθήνα και στη Θεσ/νίκη…» και να «…αξιώσει από την πολιτεία να εξετάσει τα αιτήματά τους με σκοπό δρομολόγησης ουσιαστικών λύσεων…».

Ο κ. Λαμτζίδης δήλωσε ότι οι Έλληνες δικηγόροι δεν βλέπουν Έλληνες ή ξένους, Ευρωπαίους ή Αφρικανούς, αλλά πάνω από όλα ανθρώπινες υπάρξεις που υποφέρουν, ανθρώπους με δικαιώματα αυτά που κατοχυρώνουν οι Διεθνείς Συμβάσεις και τα κείμενα του ΟΗΕ και ότι θα συμβάλουν από τη δική τους πλευρά στην ευαισθητοποίηση της πολιτείας και της κοινής γνώμης για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην ορθή του διάσταση. Από την πλευρά των μεταναστών ο Μουσταφά εξέφρασε τις ευχαριστίες των απεργών πείνας για την υποστήριξη και έστειλε το μήνυμα ότι «είναι αποφασισμένοι είτε να κερδίσουν, γιατί δεν πάει άλλο…».

Από την ομάδα των γιατρών που παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους δηλώθηκε ότι οι περισσότεροι έχουν χάσει πάνω από 10 κιλά, έχουν μυϊκή ατροφία και βρίσκονται σε οριακό σημείο εξασθένισης, ενώ έξι έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία σε νοσοκομεία, από τους οποίους οι δύο επέστρεψαν και συνεχίζουν την απεργία: «Ο κίνδυνος της επόμενες μέρες είναι πολλά άτομα να πάθουν αφυδάτωση και να υποστούν μη αναστρέψιμες σοβαρές βλάβες για την υγεία τους».
 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Διάτρητη επιστημονικά η έρευνα του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με τη Συσπείρωση Πανεπιστημιακών

Μετά την συναυλία θα κάνουμε πορεία, σήμερα θα νικήσει αυτή η άπεργια!