Αντιδράσεις για την απαγόρευση του Φεστιβάλ Αφρικανών Γυναικών

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Δήμου Αθηναίων να απαγορεύσει τη διεξαγωγή του 3ου Φεστιβάλ της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών στην Πλ. Αμερικής, εξαιτίας ανώνυμων απειλών ακροδεξιών κύκλων.
ο Αλέξης Τσίπρας και άλλοι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, αναφέροντας ότι “με την απαγόρευση της εκδήλωσης, ο Δήμος ουσιαστικά παίρνει το μέρος εκείνων που θεωρούν ότι παρόμοιες εκδηλώσεις είναι επικίνδυνες, παραβιάζοντας έτσι κατάφωρα δημοκρατικά δικαιώματα.”
Αντίστοιχου περιεχομένου και η ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του Συνασπισμού, η οποία μιλά για προκλητική, αυθαίρετη, απαράδεκτη και ευθέως ρατσιστική απόφαση, την οποία αποδίδει στην ανοιχτή σύμπλευση Ν. Κακλαμάνη – Γ. Καρατζαφέρη έχει πολύ συγκεκριμένες πρακτικές επιπτώσεις για το επίπεδο διαβίωσης στην πόλη. Υποστηρίζει επίσης ότι η απόφαση είναι αντισυνταγματική, αφού “ισοδυναμεί με κατάφωρη καταστρατήγηση της ίδιας της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας της συνάθροισης , καθώς εκπορεύεται από αναρμόδιο όργανο κατά παράβαση των ρητών όρων που θέτει για εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις το άρθρο 11 του Συντάγματος.”
Τέλος καλεί το Δήμο να άρει την απαγόρευση και να “αντιληφθεί ότι  είναι ανεπίτρεπτο τα πολιτικά του γραμμάτια προς το ΛΑΟΣ και την ξενοφοβική του ατζέντα να οδηγήσουν σε εκπτώσεις πολιτικών δικαιωμάτων.”

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αύριο η δίκη των τριών μαθητών από τα Γιάννενα

Κόβει τα νυχτερινά δρομολόγια ο ΟΑΣΘ