Αντεπίθεση, αλλά και απόπειρα διεθνών μεσολαβήσεων από Καντάφι

Αγνώστης Ταυτότητας Ιπτάμενοι …Αξιωματούχοι της Λιβύης κατευθύνονται με κυβερνητικά τζετ της Λιβύης προς την Αίγυπτο και -πιθανά- άλλες δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ειδικά στο Κάιρο, στο αεροσκάφος, το οποίο πέρασε και από το FIR Αθηνών, βρισκόταν υψηλόβαθμος εκπρόσωπος του καθεστώτος, ο οποίος μεταφέρει -άγνωστο προς το παρόν- μήνυμα του Καντάφι.

Στο πεδίο των μαχών, ο καθεστωτικός στρατός φαίνεται πως κατάφερε να ανακαταλάβει την Αλ Τζαουίγια. Δεκάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν εναντίον των πολιτών. Καταγγελίες αναφέρουν επίσης ότι στρατιωτικά τμήματα επιτίθενται από σπίτι σε σπίτι για να πάψουν και τις τελευταίες εστίες αντίστασης.

Οι εκπρόσωποι των αντικαθεστωτικών ζήτησαν ξανά επίσημα από τον υπόλοιπο κόσμο να τους στηρίξει. Η στήριξη αυτή μπορεί να πάρει τη μορφή επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, ή την ενίσχυση του οπλισμού των εξεγερμένων. Ωστόσο, αρνούνται με σαφήνεια το ενδεχόμενο άμεσης στρατιωτικής επέμβασης από έξω.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αρχειακό υλικό – Αιχμάλωτοι του ΔΣΕ σε στρατόπεδο συγκέντρωσης του Εθνικού Στρατού

Συνεχίζεται με ανατροπές η δίκη των “Πυρήνων της φωτιάς”