in

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όλοι στις 5 στα Προπύλαια ενάντια στο φασισμό του Φορτσάκη και της κυβέρνησης

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όλοι στις 5 στα Προπύλαια ενάντια στο φασισμό του Φορτσάκη και της κυβέρνησης

«Η μαύρη μπότα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εφαρμόζοντας με συνέπεια το δόγμα του φόβου και της τάξης ενάντια στον εχθρό λαό ξαναχτύπησε! Έχει βάλει σε εφαρμογή ενόψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τον αποκλεισμό όλων των σχολών στο κέντρο της Αθήνας από τους φαιοπράσινους προστάτες της, τα έμμισθα τάγματα εφόδου του κράτους ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ κ.λπ.», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. «Ουσιαστικά αυτό που επιχειρούν με πρόσχημα τη διατήρηση της τάξης, είναι η απαγόρευση των εορτασμών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις σχολές και η αναπαραγωγή ενός κλίματος τρομοκρατίας και προληπτικής καταστολής ενάντια σε όποιον σηκώνει κεφάλι», αναφέρει στη συνέχεια, προσθέτοντας: «Τρέμουν τη φωτιά του Νοέμβρη έτσι όπως την έτρεμαν  το ΄73 και οι πολιτικοί τους πρόγονοι όταν με τα όπλα, τις φυλακίσεις και τις εξορίες συντηρούσαν την επίπλαστη και προσωρινή ισορροπία του μισητού καθεστώτος τους».

«Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με τον εγκάθετο κομματικό πρύτανη του ΕΚΠΑ, απέκλεισαν την είσοδο των φοιτητών της Νομικής σχολής χρησιμοποιώντας  βία, χτυπήματα με γκλομπ και ασπίδες, δακρυγόνα, και βομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητών.Συμπεριφέρονται σαν εισβολείς. Καταπατούν απροκάλυπτα τα τελευταία υπολείμματα των δημοκρατικών κατακτήσεων της μεταπολίτευσης», επισημαίνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αναφέροντας στη συνέχεια: «Στο καθεστώς της μνημονιακής χούντας που βιώνουμε, αυτό που προέχει γι’ αυτούς, είναι η «τάξη» που πρέπει να απολαμβάνουν οι αγορές, οι τράπεζες, οι επενδυτές και τα χρηματιστήρια, σε βάρος των αναγκών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων της τεράστιας κοινωνικής πλειοψηφίας».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην ανακοίνωσή της, καταγγέλλει «τον διορισμένο πρύτανη ότι εκτελεί συμβόλαιο με την υπογραφή του Σαμαρά και του Βενιζέλου και στόχο την επιβολή ενός πανεπιστημίου αποστειρωμένο από τις κοινωνικές διεργασίες και αφοσιωμένου στην υπηρεσία των επιχειρήσεων και της αγοράς. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι το τσάκισμα κάθε αντίστασης και κάθε συλλογικότητας που αμφισβητεί και αντιστέκεται σε αυτή την προοπτική».

Επίσης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τη νεολαία, τους μαθητές και τους φοιτητές «να υπερασπιστούν μαχητικά και αποφασιστικά τις συλλογικές τους αποφάσεις. Να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που με αίμα και θυσίες επιβλήθηκαν μετά τη χούντα».

«Όσο και να θωρακίζουν το σύστημά τους, θα τσακιστεί από τους λαϊκούς αγώνες. Η φωτιά του Νοέμβρη καίει ακόμη, τρομάζει το καθεστώς και φωτίζει τους δρόμους του αγώνα για την ανατροπή της σύγχρονης χούντας των μνημονίων. Ότι και να κάνουν η οργή θα βγει στο δρόμο της εξέγερσης», τονίζει στης υνέχεια και καλεί στη συγκέντρωση το απόγευμα στις 17:00 στα Προπύλαια

•    Ενάντια στο φασισμό του Φορτσάκη και της κυβέρνησης. Ανοιχτές σχολές για τους φοιτητές και τους αγώνες τους.
•    Ψωμί-παιδεία-δουλειά-δημοκρατία για όλους!
•    Να ανατρέψουμε την μαύρη κυβέρνηση και την πολιτική κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.
•    Να παραιτηθεί ο χουντικός «πρύτανης».

«Όλοι στους δρόμους… να κάνουμε την επέτειο της εξέγερσης σταθμό στην πάλη για την ανατροπή!», καταλήγει.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Το Κόκκινο πάει…θέατρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της εταιρείας που διαφημίζει το Pretty Bra