Ανεργία και πτωχεύσεις αναμένονται το 2011 στη Σλοβενία

Νέο «κύμα» πτωχεύσεων εταιριών αναμένει το 2011, η υπουργός Οικονομίας της Σλοβενίας, Ντάρια Ράντιτς. Όπως είπε, σε συνέντευξή της, στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Mladina», «η Σλοβενία εισήλθε σε μια φάση, στη διάρκεια της οποίας περιμένει ένα νέο ‘’κύμα’’ πτωχεύσεων, το οποίο θα συνεχιστεί το 2011, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των ανέργων στη χώρα».

Η υπουργός δήλωσε ότι οι πτωχεύσεις των εταιριών, αν και έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον τομέα της απασχόλησης, ωστόσο, αποτελούν μια διαδικασία εκκαθάρισης της οικονομίας. “Οι μη υγιείς επιχειρήσεις δεν θα επιβιώσουν”, διευκρίνισε η κ. Ράντιτς.

Σύμφωνα με την ίδια, ένα παράδειγμα “φούσκας” που οδηγήθηκε σε πτώχευση, ήταν η κατασκευαστική εταιρία Vegrad. Μάλιστα, η υπουργός, χαρακτήρισε την εταιρία ως “περίπτωση της υπερθέρμανσης της αγοράς ακινήτων”.

Την τελευταία πενταετία, πρόσθεσε η υπουργός, ο κατασκευαστικός τομέας, βρισκόταν σε φάση διεύρυνσης, ωστόσο, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν ήταν υγιής, με αποτέλεσμα, πλέον, η αγορά να “ξεφουσκώνει” και να επανέρχεται σε υγιή επίπεδα.

Αναφερόμενη, εξάλλου, στο ενδεχόμενο αύξησης των φορολογικών συντελεστών, η κ. Ράντιτς το απέκλεισε, σημειώνοντας ότι το θέμα της αύξησης των φόρων δεν βρίσκεται στην “ατζέντα” της κυβέρνησης και δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί, έως ότου, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης διαμορφωθεί στο 3%.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

alterthess: Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο τ.7

Αντιμέτωποι με την διοίκηση του νοσομείου Ιπποκράτειο βρέθηκαν οι νοσοκομειακοί γιατροί της ΕΝΙΘ