Αναζητούνται τα αίτια του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ισπανία

Αναζητούνται τα αίτια του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ισπανία

Ερωτήματα έχουν ανακύψει γύρω από τον τραγικό εκτροχιασμό της υπερταχείας στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 80 ανθρώπων και 94 τραυματίες, οι 35 από τους οποίους είναι σοβαρά.

Τα ερωτήματα αφορούν την ταχύτητα του τρένου και τα πρώτα στοιχεία ήδη επιβεβαιώνουν τις αναφορές για υπερβολική ταχύτητα του τρένου. Επιπλέον η έρευνα θα εξετάσει τις ευθύνες του μηχανοδηγού καθώς και την αποτελεσματικότητα των αυτόματων συστημάτων του τρένου.

Ο 52χρονος μηχανοδηγός, που είναι ανάμεσα στους τραυματίες, έχει τεθεί υπό κράτηση και, όπως αναφέρει η El Pais, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες ανθρωποκτονίας από αμέλεια για 80 θανάτους και πρόκλησης βαρύ τραυματισμού για 130 περιπτώσεις.

Εμπειρογνώμονες της εταιρείας τρένου εφιστούν προσοχή στην γρήγορη απόδοση ευθυνών, επισημαίνοντας πως μπορεί να έπαιξε σημαντικό ρόλο κάποιο σφάλμα στα αυτόματα συστήματα του τρένου που κρατούν την ταχύτητά του σε ασφαλή επίπεδα.

«Το σύστημα ασφαλείας εντοπίζει κάθε λάθος του οδηγού και μπαίνει σε λειτουργία, έτσι είναι πολύ δύσκολο το ανθρώπινο λάθος» τονίζει ο Χοσέ Αντόνιο Σανταμέρα, πρόεδρος της ισπανικής ένωσης μηχανικών.

Στο σημείο που συνέβη το δυστύχημα, προσέθεσε, το ένα σύστημα «παρέδιδε» τη λειτουργία σε άλλο  και στο σημείο αυτό ενδέχεται να υπήρξε το πρόβλημα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Σημαντική νίκη για τους αντάρτες