Αναταραχές στο τύπο μετά την κήρυξη από την ΕΣΗΕΑ 48ης απεργίας σε “ΔΟΛ” και “Πήγασο Εκδοτική”

Αναταραχές στον τύπο μετά την κήρυξη από την ΕΣΗΕΑ 48ωρης απεργίας σε ΔΟΛ και “Πήγασο Εκδοτική”.
Ούτε το Βήμα όμως ούτε οι τρεις εφημερίδες του ομίλου Πήγασος Εκδοτικής συμμετέχουν στην απεργία. Χθες οι διοικήσεις του “ΔΟΛ” και “ΠΗΓΑΣΟΥ” κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας της ΕΣΗΕΑ ζητώντας να κριθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.
Πληροφορίες λένε ότι η εργοδοσία του Βήματος (Ψυχάρης- Καψής- Πρετεντέρης) προχώρησε σε απειλές κατά του εκπροσώπου των εργαζομένων για την απεργία που κηρύχθηκε στο ΔΟΛ. Συγκεκριμένα ο Ψυχάρης ανακοίνωσε ότι αν δεν παρθεί πίσω η απεργία θα κλείσει το καθημερινό Βήμα!
Κατά της απεργίας στο ΔΟΛ τάχθηκαν 95 δημοσιογράφοι, μέλη της ΕΣΗΕΑ, στη χθεσινή ψηφοφορία ενώ 40 είπαν «ναι». Οι εργαζόμενοι ωστόσο απάντησαν στο ερώτημα για κήρυξη γενικής απεργίας σε όλο τον Τύπο, 112 «ναι» και 22 «όχι».Στη γενική συνέλευση της Ελευθεροτυπίας, μετά από νέες απολύσεις, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να λάβουν μέρος στην 24ωρη απεργία της Παρασκευής που κήρυξε η Ένωση Τεχνικών Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου Αθηνών (ΕΤΗΠΤΑ) στην “Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.” και στη “ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.”.
Η Δ.Σ. της  ΕΣΗΕΑ σε έκτακτη συνεδρίαση χθες, αποφάσισε την συμμετοχή της στην απεργία που κήρυξε η ΕΤΗΠΤΑ  από τις 6.00 π.μ. της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου 2010, έως τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 2 Οκτωβρίου 2010, «ζητώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων, την ακύρωση των σχεδίων για δραματική συρρίκνωση του συνόλου του προσωπικού και την πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας»
Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη συνέλευση των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία, αναφέρεται: «Eκφράζουμε τη συμπαράσταση μας και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που έχασαν τη δουλειά τους. Ζητάμε να ανακληθούν οι απολύσεις που έχουν κοινοποιηθεί και να σταματήσει κάθε σχέδιο για νέες απολύσεις στο μέλλον. Οι απολύσεις στη «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» και στη «ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗ» δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, καθώς το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα κύμα απολύσεων στα εκδοτικά συγκροτήματα και γενικά στα Μέσα Ενημέρωσης. Στηρίζουμε την απεργία που κήρυξαν τα σωματεία ΕΤΗΠΤΑ, ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ. Εκφράζουμε τη θέλησή μας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και δηλώνουμε ότι δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί βρισκόμαστε σε αγωνιστική εγρήγορση».
Η ΕΣΗΕΑ, η ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ κ.α. έχουν κηρύξει και 24 ωρη γενική απεργία για τη Δευτέρα για όλους τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ με αίτημα την υπογραφή Σ.Σ.Ε. για το 2009.
πηγή : tvxs

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Απολύσεις και τρομοκρατία στον ΔΟΛ

Πορείες διαμαρτυρίας αύριο σε ολόκληρη τη Γαλλία