Αναστολή της έξωσης προσωρινά για το Κρατικό ωδείο Θεσσαλονίκης

Την περασμένη Πέμπτη κοινοποιήθηκε στην διοίκηση του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης από το Ι.Κ.Α. η επιταγή της εκτέλεσης σχετικής απόφασης του του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία το Κ.Ω.Θ. καλείται πλέον ν’ αποδώσει άμεσα στο Ι.Κ.Α. τη χρήση του διατηρητέου κτιρίου όπου στεγάζεται.

«Το Κ.Ω.Θ. έχει εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα (έφεση, ασφαλιστικά μέτρα, ανακοπή κατά της εκτέλεσης) κατά της απόφασης αυτής και δικαστικά δεν υπάρχει πλέον καμία δυνατότητα άμυνας» αναφέρει ο Πρόεδρος και η Διευθύντρια του Ωδείου.

Το Ι.Κ.Α. είχε ζητήσει, προκειμένου να υπογραφεί νέα σύμβαση μίσθωσης, ως μηνιαίο μίσθωμα το ποσό των € 12.000,00, ενώ αργότερα, στις 19.11.2012 απέρριψε τις αντιπροτάσεις της διοίκησης του Ωδείου και απαίτησε την άμεση απόδοση της χρήσης του κτιρίου.

«Το Κ.Ω.Θ. συνέχισε την αλληλογραφία προς το Ι.Κ.Α., προτείνοντας ένα μεταβατικό στάδιο τριετίας και εστιάζοντας στον συνυπολογισμό στο ύψος του μισθώματος του κόστους αποκατάστασης του κτιρίου, η οποία από το 2014 μπορεί να καλυφθεί από τα προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. Βάσει αυτής της λογικής προτείναμε ως μηνιαίο μίσθωμα το ποσό των € 4.000,00» αναφέρουν

« Ωστόσο, παρά την αρχική θετική προφορική ανταπόκριση της Υποδιοικήτριας του Ι.Κ.Α. Αθηνών κ. Τριανταφυλλίδη, δεν υπήρξε καμία έγγραφη απάντηση, ενώ από τις 18/2 που στάλθηκε η τελική πρόταση του Κ.Ω.Θ δεν απαντά ούτε και στα τηλεφωνήματά μας» προσθέτουν.

«Εμείς από την πλευρά μας έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης» τονίζουν.

Οι Χαράλαμπος Λεφάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. Κ.Ω.Θ. και Λόλα Τότσιου, Διευθύντρια Κ.Ω.Θ. ζητούν την άμεση παρέμβασή του Αναπληρωτή Υπουργού για θέματα Πολιτισμου του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.κ. Τζαβάρα, προκειμένου να βρεθεί επιτέλους μια οριστική λύση, και ν’ αποτραπεί η έξωση του Κ.Ω.Θ.

Αναστολή εκτέλεσης της απόφασης

Στην χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τέθηκε το θέμα της έξωσης του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης με τους δημοτικούς συμβούλους και την διοίκηση του Δήμου να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο τελευταίο κρατικό ωδείο.

Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Π. Αβραμόπουλου, η διοίκηση του Δήμου επικοινώνησε με την διοίκηση του ΙΚΑ και συμφωνήθηκε η αναστολή της εκτέλεσης της  δικαστικής απόφασης.

Το ζήτημα όμως είναι τι θα γίνει το επόμενο διάστημα καθώς πρόκειται για μία απόφαση που θα εκκρεμεί ενώ μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται οριστική λύση.

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Όλι Ρεν: 2.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στον Ιούνιο

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ βόρεια της Καρπάθου