“Αναλώσιμοι” οι εργαζόμενοι και στην Ισπανία

Εγκρίθηκε οριστικά από τους ισπανούς βουλευτές νόμος που θα καταστήσει πιο ευέλικτη την αγορά εργασίας, εναντίον του οποίου τα συνδικάτα έχουν προγραμματίσει γενική απεργία για τις 29 Σεπτεμβρίου.


Οι βουλευτές ενέκριναν σήμερα μέρος των τροπολογιών που είχαν εισαχθεί από τη Γερουσία κατά την ψήφιση του νόμου σε δεύτερη ανάγνωση, ολοκληρώνοντας έτσι το τελευταίο στάδιο της κοινοβουλευτικής διαδρομής του εν λόγω κειμένου πριν από τη δημοσίευσή του στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Στόχος της μεταρρύθμισης, που επιδίωξε η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, είναι να γίνει πιο ευέλικτη και πιο ανταγωνιστική η αγορά εργασίας, την ώρα που η ανεργία στη χώρα έχει αυξηθεί στη διάρκεια της κρίσης σε περισσότερο από 20%, δηλαδή στο διπλάσιο του μέσου όρου της ΕΕ.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθεί η πολύ σημαντική διαφορά ανάμεσα στους μόνιμους εργαζόμενους, που έχουν σχετικά καλή προστασία, και σ’ αυτούς με προσωρινές συμβάσεις που είναι όλο και περισσότεροι. Η νέα νομοθεσία γενικεύει ένα τύπο σύμβασης επ’ αόριστον που δίνει δικαίωμα σε μικρότερη αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, περιορίζει την προσφυγή στις προσωρινές συμβάσεις, εισάγει περισσότερο ευέλικτα ωράρια στις επιχειρήσεις και διευκολύνει τις απολύσεις για λόγους οικονομίας.
πηγή: enet.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Σήμερα ξεκινάει το

«Μπλόκο» στον Ξυνίδη από οπαδούς του ΠΑΟΚ