Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού: Την Πέμπτη 3/2 στα Γιάννενα δικάζεται η αλληλεγγύη

Για ποινικοποίηση των αγώνων κάνει λόγο η Νεολαία Συνασπισμού με αφορμή την δίκη του πρώην γραμματέα της, Δημήτρη Τζανακόπουλου, για την γνωστή υπόθεση Καμπέρη, ζητώντας την άρση των κατηγοριών και την αθώωση του. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

 Την Πέμπτη 3/2 δικάζεται στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων ο πρώην γραμματέας του ΚΣ της Νεολαίας Συνασπισμού, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

 Συγκεκριμένα, το 2005 ξεκινάνε στην πόλη των Ιωαννίνων διαδηλώσεις-κινητοποιήσεις πολιτών που διεκδικούν τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του χώρου «ΞΕΝΙΑ» και εναντιώνονται στην παραχώρησή του σε ιδιώτη μεγαλοεπιχειρηματία (κίνηση που υπερασπιζόταν και στήριζε και η τότε δημοτική αρχή).

 Λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης, ο Αντρέας Καμπέρης υποδεικνύει διαδηλωτές στην τοπική ασφάλεια, οι οποίοι συλλαμβάνονται από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Έτσι ξεκινάει ένας κύκλος βίαιων επιθέσεων με θύματα μέλη της επιτροπής των πολιτών (μεταξύ τους ανένταχτοι αγωνιστές αλλά και οργανωμένα μέλη πολιτικών οργανώσεων της αριστεράς) τις οποίες ακολούθησαν μία σειρά από δίκες.

 Στις 31/3/2008 ,και ενώ είναι ορισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης των επιθέσεων, κυκλοφορεί αφίσα που καλεί τους πολίτες στα δικαστήρια σε παράσταση αλληλεγγύης απέναντι στα θύματα του γνωστού παρακρατικού.

 Την παραμονή της δίκης, η οικογένεια Καμπέρη επιτίθεται και σε άλλο αγωνιστή με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του, γεγονός που αποσιωπήθηκε από την τοπική αστυνομία.

 Μετά την τελευταία επίθεση πραγματοποιήθηκε κάλεσμα απ’ όλες τις συλλογικότητες της αριστεράς και άλλων πολιτικών χώρων, και κυκλοφόρησε αφίσα (προς ενημέρωση των πολιτών για την εγκληματική δράση του παρακράτους) , η οποία έφερε τη φωτογραφία του συγκεκριμένου επιχειρηματία.

 Με αφορμή αυτό το γεγονός και μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη, στοχοποιήθηκε και η οργάνωση της Νεολαίας Συνασπισμού -με την αιτιολογία ότι συνυπέγραφε τη συγκεκριμένη αφίσα- και κατατέθηκε μήνυση στον τότε γραμματέα της, Δημήτρη Τζανακόπουλο καθώς και σε συναγωνιστή της πρωτοβουλίας των πολιτών, η οποία εκδικάζεται στις 3/2/2011.

 Απαιτούμε  την άμεση  αρση των κατηγοριών και την αθώωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Η ποινικοποίηση των αγώνων δε μας σταματά, όσοι την επιχειρούν θα λάβουν μια ισχυρή αγωνιστική απάντηση για ακόμα μια φορά.

 

Νεολαία Συνασπισμού  

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Με τη δύναμη της θέλησης συνεχίζουν τον αγώνα τους οι 50 απεργοί πείνας στη Θεσσαλονίκη

Παγκόσμια Τράπεζα: Εύθραυστη η Μέση Ανατολή