Ανακοίνωση στήριξης και αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους στη Γαλλία

Η Περιφερειακή Κίνηση Κεντρικής Μακεδονίας «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη’’, και η Δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη της Ανατροπής κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ-Καλλικράτη», χαιρετίζουν τον ξεσηκωμό των εργαζομένων και τω νέων στη Γαλλία ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης Σαρκοζί. Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στα μαχητικά γαλλικά συνδικάτα, σε όλους τους αγωνιζόμενους. Η απόπειρα καρατόμησης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη Γαλλία, αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πανευρωπαϊκή επίθεση του κεφαλαίου, μεθοδευμένη από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις. Είναι φανερό ότι η Ελλάδα ήταν το πειραματόζωο. Η φιλολογία περί “μαύρου προβάτου” ήταν σκέτη προπαγάνδα.
Ο γαλλικός ξεσηκωμός δείχνει το δρόμο για να σταματήσει η αντεργατική λαίλαπα. Είναι ο δρόμος του απεργιακού μπλοκαρίσματος της παραγωγής, των διαδηλώσεων και των καταλήψεων. Είναι ο δρόμος της εξέγερσης των νέων και της συνάντησής τους με το εργατικό κίνημα. Είναι ο δρόμος του πανευρωπαϊκού διεθνιστικού αγώνα.
Οι κοινωνικές συγκρούσεις στην καρδιά της Ευρώπης δείχνουν πόσο αναχρονιστικές είναι οι αντιλήψεις που έβλεπαν στους κοινωνικούς αγώνες της Ελλάδας τις τελευταίες στιγμές ενός κόσμου που ανήκει στο παρελθόν. Αντίθετα, είναι το μέλλον και η ελπίδα του κόσμου της εργασίας. Ήρθε να βαδίσουμε και εμείς ξανά το δρόμο του αγώνα. Μπροστά στην απειλή του Μνημονίου 2, απαντάμε με κίνημα ανατροπής του Μνημονίου, του συνόλου της άγριας αντεργατικής πολιτικής ΠΑΣΟΚ – ΕΕ – ΔΝΤ.
Το Δεκέμβρη του 2008 οι Γάλλοι φώναξαν “να γίνει της Ελλάδας”, παίρνοντας μήνυμα ελπίδας από την εξέγερση της ελληνικής νεολαίας. Σήμερα, που ο γαλλικός Οκτώβρης έχει κάτι από το άρωμα του Μάη, ήρθε η ώρα να φωνάξουμε κι εμείς “να γίνει της Γαλλίας”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Κατά της ποινικοποίησης των μαθητικών κινητοποιήσεων ο Δικηγορικός σύλλογος Θεσσαλονίκης

Τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος στους συνταξιούχους