Αλβανία: Κινητοποιήσεις για «εκλογική νοθεία»

Σε μαζικές διαδηλώσεις προχωρούν τα αντιπολιτευόμενα κόμματα στην Αλβανία, ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, που διεξήχθησαν στις 28 Ιουνίου του 2009.

Τα στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε, χθες, σύσκεψη των αρχηγών όλων των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, καταγγέλλει ότι το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα, ανήλθε στην εξουσία με εκλογική νοθεία. Από την πλευρά της η κυβέρνηση απορρίπτει τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι οι εκλογές ήταν «έντιμες».
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέβαλε προσπάθειες να μεσολαβήσει στη διαμάχη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει 65 από τις συνολικά 140 βουλευτικές έδρες και απέχει σχεδόν απ΄ όλες τις συνεδριάσεις της Βουλής.
Μετά τη χθεσινή σύσκεψη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP), Πασκάλ Μίλο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι συμφωνήθηκε να αρχίσουν διαδηλώσεις, τον Οκτώβριο, σε πολλές πόλεις της Αλβανίας και ότι η τελική συγκέντρωση θα διοργανωθεί στα Τίρανα.
«Οι πολίτες, των οποίων τα δικαιώματα παραβιάζονται και δεν συμμετέχουν στις διαδηλώσεις, δεν έχουν μέλλον», είπε ο πρόεδρος του Κόμματος Νόμων και Δικαιοσύνης, Σπαρτάκ Νγκέλα.
Υπενθυμίζεται ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα διοργάνωσε και τον περασμένο Μάιο μαζικές διαδηλώσεις και ορισμένοι βουλευτές προχώρησαν και σε απεργία πείνας, αλλά οι κινητοποιήσεις σταμάτησαν, κατόπιν παρέμβασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Αναδημοσίευση από tvxs.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Καταλήψεις σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Καταγγέλλει την ισόβια κάθειρξη εξαρτημένου χρήστη ναρκωτικών ο Τ. Κουράκης