Αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ ο Παπακωνσταντίνου;

Συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, λείπουν από τη “νέα λίστα” Λαγκάρντ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. Η νέα λίστα, είναι διαφορετική από την προηγούμενη, σε τέσσερα ονόματα, που ελέγχονται.  Σημειώνεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργός Οικονομικών ήταν και ο πρώτος αποδέκτης της λίστας, και δεν την πρωτοκόλλησε.

Οι Γάλλοι διαβεβαιώνουν ότι η λίστα που παραδόθηκε, είναι ακριβώς η ίδια, με αυτή που είχε αρχικά παραδοθεί, άρα γεννάται το ερώτημα, αν τα ονόματα αλλοιώθηκαν.

Η λίστα διαβιβάζεται  στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, για να κατατεθεί στη Βουλή.

Επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ώρες από την πλευρά του πρώην  υπουργού Γιάννη Παπακωνσταντίνου για την εμπλοκή του στην λίστα Λαγκάρντ.

Οι λογαριασμοί των συγγενικών προσώπων του κ. Παπακωνσταντίνου, που περιλαμβάνονται στη νέα λίστα, περιλαμβάνουν ο ένας 1,22 εκατ. δολάρια, ενώ ο άλλος δεν εμφανίζει κίνηση ποσών καθώς είναι κλειστός.

Παράλληλα οι οικονομικοί εισαγγελείς συνεχίζουν την έρευνα σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή τους πρώην ειδικούς γραμματείς ΣΔΟΕ Καπελέρη και Διώτη.

«Το αρχικό CD που πήρα στα χέρια μου μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για εμπιστευτική φύλαξη στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι, λυπάμαι αλλά δεν ξέρω πού είναι» είχε υποστηρίξει στις 24 Οκτωβρίου ο πρώην υπουργός στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αφιέρωμα 2012: Όπου η αστυνομία κάνει χριστουγεννιάτικο ριφιφί σε κατειλημμένο καπνομάγαζο (1934)

Απάντηση Παπακωνσταντίνου για τη διαγραφή του