in

Άλλοι παίρνουν άδειες παραμονής… και άλλους τους ξεβράζει η θάλασσα

Άλλοι παίρνουν άδειες παραμονής… και άλλους τους ξεβράζει η θάλασσα

Οι πρώτες τρεις άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς πολίτες που προχώρησαν στην αγορά ακινήτων είναι γεγονός όπως ενημέρωσε με ανακοίνωση του το υπουργείου Ανάπτυξης. Με άλλα λόγια ήρθαν οι ξένοι να μείνουν στην Ελλάδας μας ανοίγοντας το πορτοφόλι τους και αγοράζοντας σπίτια που κάποιοι συντοπίτες μας πιθανόν θέλουν να “σκοτώσουν” για τα βγάλουν πέρα.

Την Παρασκευή, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (γελάει ο κόσμος…!), Νότης Μηταράκης είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής Maslink Group -μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών μετανάστευσης στην Κίνα- Li Hao, ο οποίος ενημέρωσε τον υφυπουργό για το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού Κινέζων πολιτών να επενδύσουν σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, προκειμένου να τους χορηγηθεί η πενταετής άδεια διαμονής. Για τον ίδιο λόγο η εταιρεία προετοιμάζει την επίδειξη ενός portfolio ακινήτων με road show που θα διοργανωθούν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις και οι (συμπαθέστατοι κατά τα άλλα) Κινέζοι θα “πλακώσουν” για να βρουν ένα ωραίο σπιτάκι στη Σι-Λα (=Ελλάδα στα κινέζικα).

Ο κος Li Hao μας είπε ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των Κινέζων που ενδιαφέρονται κι αυτό από μόνο του προκαλεί πανικό καθώς τα αριθμητικά μεγέθη είναι σχετικά και όταν μιλάμε για Κίνα μιλάμε για πολύ κόσμο. Εικάζουμε όμως πως οι Κινέζοι που θα ενδιαφερθούν μάλλον δεν θα είναι από αυτούς που αμοίβονται με 2-3 δολάρια την ημέρα…

Ενθουσιασμένος λοιπόν από το ενδιαφέρον. ο υφυπουργός ενημέρωσε τον… πλανήτη Γη ότι η ελληνική πολιτεία έχει εισάγει μία απλή διοικητική διαδικασία (μιλάμε για την γνωστή ελληνική πολιτεία ή για αυτή του Πλάτωνα;;;) για τη χορήγηση των αδειών παραμονής, η οποία επιτρέπει στον επενδυτή να ολοκληρώσει τη συγκέντρωση των απαιτούμενων εγγράφων με πολύ ταχύ τρόπο. Με άλλα λόγια, αν είσαι αλλοδαπός και θέλεις να πάρεις σπίτι στην Ελλάδα η διαδικασία γίνεται στα γρήγορα και λαμβάνεις την άδεια παραμονής…

…αν δεν έρχεσαι για σπίτι πνίγεσαι στη θάλασσα.

Έτσι έπαθαν άλλοι 4 κατατρεγμένοι, φτωχοί, πρόσφυγες του πολέμου, Σύροι μετανάστες. Δύο γυναίκες, ένας άνδρας και ένα 10χρονο κοριτσάκι. Κι εδώ τελειώνει το αστείο του Μηταράκη και του κυρίου Li. 

Η βάρκα με την οποία οι άτυχοι μετανάστες διέσχισαν το “πέλαγος της ελπίδας”, όπως θα πρεπε να ονομαστεί το Αιγαίο, βυθίστηκε την Πέμπτη μεταξύ Κω και Ψερίμου. Όπως βυθίστηκε την ίδια μέρα έξω από την Χίο μια φουσκωτή βάρκα με 46 ανθρώπους μέσα της εκ των οποίων πνίγηκε ένας 23χρονος.

«Η πικρή αλήθεια είναι ότι πιθανόν να δούμε ακόμη περισσότερα τραγικά περιστατικά σαν αυτά, καθώς μετανάστες και αιτούντες άσυλο εγκαταλείπουν την οικονομική δυσπραγία και τις συρράξεις με την ελπίδα της εύρεσης ασφάλειας και μιας καλύτερης ζωής στην Ευρώπη», δήλωσε η Jezerca Tigani, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρικη Ασία.

Να πάρουν από ένα σπίτι στην Ελλάδα οι άνθρωποι για να γίνουν νόμιμοι και να ρχονται με το αεροπλάνο…

Βασίλης Στόλης

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Απολογείται σήμερα ο εφοπλιστής Β. Ρέστης

Στην Αθήνα σήμερα ο Ενρίκο Λέτα