Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στο τουρκικό περιοδικό “Πορεία” (“YURUYUS”)

Σε ανακοίνωση της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους αγωνιστές της Τουρκίας και καταγγέλλει την έφοδο της τουρκικής αστυνομίας στα γραφεία του περιοδικού «Πορεία» (YURUYUS) στις 24 Δεκεμβρίου 2010, στην περιοχή Σισλί της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την εισβολή της αστυνομίας κακοποιήθηκαν και συνελήφθησαν 7 εργαζόμενοι, 4 εκ των οποίων μετά από τη δίκη φυλακίστηκαν. Η αστυνομία παρουσίασε την εισβολή ως «μεγάλο χτύπημα στην τρομοκρατία».

Η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ επισημαίνει πως “Ο αγώνας «ενάντια στην τρομοκρατία» που θέλει να παρουσιάσει η κυβέρνηση Ερντογάν δεν είναι παρά η επίθεση ενάντια στους αγωνιστές και τις οργανώσεις της Αριστεράς. Είναι μια κατασταλτική και αυταρχική πολιτική στο όνομα της δημοκρατίας και του εκσυγχρονισμού της Τουρκίας, με σκοπό να φιμώσει τα κινήματα και τους αγωνιστές που αντιστέκονται στην κρατική και κυβερνητική πολιτική και τον αυταρχισμό. Η επίθεση στο περιοδικό YURUYUS δεν ήταν συμπτωματική. Το περιοδικό YURUYUS, εδώ και ένα μήνα, γράφει γι’ αυτούς που κάηκαν ζωντανοί στις φυλακές της Τουρκίας το  2000, τους πολιτικούς κρατούμενους. Το περιοδικό YURUYUS, υπενθύμισε για άλλη μια φορά σε όλη την Τουρκία, τις μεγαλύτερες δολοφονίες που έγιναν στις φυλακές και τα λευκά κελιά  όλα τα τελευταία χρόνια.”

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αναχώρησαν από το λιμάνι των Χανίων οι απεργοί πείνας μετανάστες

Παρέμβαση έκανε το ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο Παπανικολάου κατά της πληρωμής των 5 ευρώ