Άλλες 238 οικιστικές μονάδες για εποίκους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ ενέκρινε ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου ενέκρινε τα πλάνα για την κατασκευή άλλων 238 οικιστικών μονάδων στις γειτονιές Ραμότ (περίπου 150) και Πισγκάτ Ζεέβ (περίπου 80), οι οποίες αν και βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της πόλης, τυπικά είναι στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, αφού βρίσκονται πέρα από την Πράσινη Γραμμή.

Είναι η πρώτη φορά που εγκρίνονται εποικισμοί για την Ανατολική Ιερουσαλήμ, από τον περασμένο Μάρτιο όταν είχε επισκεφθεί το Ισραήλ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζόε Μπίλντεν, οπότε και είχε ανακοινωθεί η οικοδόμηση 1.600 νέων οικιστικών μονάδων στην περιοχή παρά το «πάγωμα» των εποικισμών.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι συζήτησαν την οικοδόμηση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και περιέκοψαν τον αριθμό των σχεδιαζόμενων μονάδων για να «μετριάσουν την αμερικανική δυσφορία».
Η επιβράδυνση της επέκτασης των εποικισμών που εξαγγέλθηκε τον περασμένο Νοέμβρη για τη Δυτική Όχθη, επισήμως δεν περιλάμβανε την Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία το Ισραήλ θεωρεί πρωτεύουσά του. Αλλά μέχρι την Παρασκευή «το Ισραήλ σιωπηρά είχε σταματήσει την οικοδόμηση κι εκεί». [τουλάχιστον σύμφωνα με την εφημερίδα Χααρέτζ]
Ο Νετανιάχου «πρόσφερε» νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα μια ανανέωση του προσωρινού παγώματος των εποικισμών στη Δυτική Όχθη εάν οι Παλαιστίνιοι αναγνωρίσουν το Ισραήλ ως εβραϊκό κράτος, κάτι που η παλαιστινιακή ηγεσία αρνείται.
http://intifadagr.wordpress.com/

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

“Ιδού η Πάρος, ιδού και η πρόκληση”

Στάσεις εργασίας σήμερα στα ΚΕΠ