Αλγερία: Δεκαπέντε απανθρακωμένα πτώματα στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου

 

Δεκαπέντε πτώματα απανθρακωμένων ανθρώπων εντοπίστηκαν σήμερα από αλγερινές ειδικές δυνάμεις στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου της Ιν Αμένας.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι διεξάγεται έρευνα σε μια προσπάθεια να αναγνωριστούν.

Τρεις ημέρες μετά την αιματηρή επέμβαση του στρατού στη μονάδα φυσικού αερίου του Ιν Αμένας, αρκετοί όμηροι συνεχίζουν να βρίσκονται σε κίνδυνο ενώ οι λίγες αντιφατικές πληροφορίες δεν καταφέρνουν παρά να ρίξουν ελάχιστο φως στην κατάσταση.
 

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι περισσότεροι βρετανοί είναι τώρα ασφαλείς παρά το γεγονός ότι παραμένει άγνωστη η τύχη λιγότερων των 10 ανθρώπων. Εν τω μεταξύ, ο βρετανός πρεσβευτής στην Αλγερία αναμένεται εντός της ημέρας στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου.

Η Γαλλία εκτιμά ότι δεν κρατούνται άλλοι Γάλλοι. «Από τα όσα μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ένας Γάλλος δυστυχώς σκοτώθηκε και οι υπόλοιποι ελευθερώθηκαν» δήλωσε σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο ο υπουργός Αμυνας της χώρα Ζαν Ιβ Λε Ντριαν.

Η νορβηγική πετρελαϊκή εταιρεία Statoil που εκμεταλλύεται την εγκατάσταση της Αμένας ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο υπάλληλοί της είναι είναι σώοι και αβλαβείς. Σύμφωνα με τον γενικό της διευθυντή, Χέλγκε Λουντ, μειώθηκε σε έξι ο αριθμός των Νορβηγών για την τύχη των οποίων δεν υπάρχει καμία πληροφορία.

Πηγές:  ΑΜΠΕ, Reuters, ΒΗΜΑ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Κάλεσμα Συμμετοχής με θέμα τον Χρυσό, στο 4ο Ποδηλατικό Καρναβάλι Θεσσαλονίκης

Λαγκαρντ: Να υπάρξει νέο κούρεμα