Ακόμα ένας απεργός πείνας στο νοσοκομείο σήμερα μετά από λιποθυμικό επεισόδιο

Ακόμα ένας απεργός πείνας από τους 50 που βρίσκονται στο Εργατικό Κέντρο λιποθύμησε σήμερα, ανεβάζοντας τα λιποθυμικά επεισόδια στα 10. Ο απεργός πείνας διακομίστηκε στο Παπαγεωργίου νοσοκομείου. Τρεις ακόμα απεργοί βρίσκονται στο νοσοκομείο Αγ. Δημήτριος ενώ ο απεργός πείνας που είχε νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο πήρε σήμερα εξιτήριο. Σήμερα είναι η 31 μέρα απεργία πείνας και όπως δηλώνουν οι γιατροί που παρακολουθούν τους απεργούς από εδώ και πέρα η υγεία τους απειλείται με μη αναστρέψιμες βλάβες, συνεπώς η ίδια τους η ζωή τίθεται σε άμεσο κίνδυνο.
Χθες όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη κατά την νοσηλεία τριών απεργών πείνας στο νοσοκομείο Αγ. Δημήτριος "αναφέρθηκε από τους συνοδούς τους η διακομιδή φαγητού στους απεργούς παρά τις σαφείς διευκρινίσεις ότι αρνούνται την οποιαδήποτε σίτιση. Η προϊσταμένη ανέφερε ότι εκτελεί εντολή του διευθυντή της Β’ Παθολογικής Κλινικής για παροχή φαγητού στους απεργούς πείνας και έκθεση του για μισή ώρα στο χώρο τους. Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καταγγέλλει την ενέργεια αυτή ως καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λειτουργεί ως ψυχολογικό βασανιστήριο και θα κινηθεί ανάλογα".

Επιπλέον έκτακτη συνέντευξη τύπου στις 11:30 π.μ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα παραχωρήσει αύριο η ιατρική ομάδα παρακολούθησης των απεργών πείνας, προκειμένου να ενημερώσει για την ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση της υγείας των απεργών.

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Απεργία στην ΑΘήνα

Λαθρομετανάστες; Καμιά ζωή δεν είναι λαθραία- Νίκη στον αγώνα των 300-Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ