Αίγυπτος: Το σύνταγμα του διχασμού

 

Σε τεταμένο κλίμα ανακοινώθηκε χθες από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους η έγκριση του αμφιλεγόμενου Συντάγματος στους δύο γύρους του δημοψηφίσματος στην Αίγυπτο.

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η νίκη του «ναι» με περίπου 64% είναι προϊόν νοθείας, ενώ βασιζόμενη και στην πολύ χαμηλή προσέλευση, γύρω στο 30%, επιμένει ότι το νέο Σύνταγμα θα μεγαλώσει τον διχασμό στη χώρα.

«Το δημοψήφισμα δεν είναι το τέλος του δρόμου. Είναι απλώς η αρχή ενός μακρού αγώνα για το μέλλον της Αιγύπτου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μετώπου Εθνικής Εξυγίανσης, της μεγαλύτερης παράταξης της αντιπολίτευσης, Χαλέντ Νταγούντ. Πάντως η παράταξη δήλωσε ότι «πρόκειται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη» εναντίον του αποτελέσματος.

Αποτελέσματα
Σήμερα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του αποτελέσματος από την επιτροπή δημοψηφίσματος και, εφόσον επιβεβαιωθεί η έγκριση του Συντάγματος, το οποίο καταρτίστηκε από τους ισλαμιστές που κυριαρχούν στην εθνοσυνέλευση, θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές μέσα σε δύο μήνες.

Οι ισλαμιστές του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι υποστηρίζουν ότι το νέο Σύνταγμα είναι ζωτικής σημασίας για τη μετάβαση στη δημοκρατία.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Δωρεάν συλλογή διηγημάτων από 10+1 νέους συγγραφείς.

Πέθανε ο ηθοποιός Τζακ Κλούγκμαν