Αγωνιστές της αριστεράς στηρίζουν Τρ. Μηταφίδη

Ανένταχτοι Αριστεροί, προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών και αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα από όλο το φάσμα της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς συνυπογράφουν κείμενο υποστήριξης στην υποψηφιότητα του Τρ. Μηταφίδη.
Τονίζουν ότι η ψήφος στο συνδυασμό “Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη” του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη είναι μια αναγνώριση: – στον επί χούντας ισοβίτη αγωνιστή,
– στο συνδικαλιστή που υπερασπίστηκε αταλάντευτα και με ανιδιοτέλεια τα
συμφέροντα των εργαζομένων,
– στον εκπαιδευτικό που τίμησε το λειτούργημά του.
– στο δημοτικό σύμβουλο που πάλεψε όρθιος στο απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στην πολιτική του εθνο-λαϊκισμού, της αποβλάκωσης και διασπάθισης του χρήματος των δημοτών, που εφάρμοσε το καθεστώς Παπαγεωργόπουλου.  “Στα δύσκολα χρόνια που περνάμε, έχουμε ανάγκη τη φωνή του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη σε όποιο πόστο του δήμου τον τάξει ο λαός – αντίβαρο στους κρυφούς εραστές του φασισμού και στους εκπροσώπους της ολιγαρχίας και της ‘τρόικας’” καταλήγουν.

Το κείμενο διακινείται ηλεκτρονικά διότι, όπως σημειώνουν οι συντάκτες του και συνυπογράφοντες “χρήματα για διαφήμιση δεν έχουμε (όπως οι εκλεκτοί της ακροδεξιάς και όχι μόνον) ούτε για ‘πάρτι γνωριμίας’  και αρνούμαστε να έχουμε δήμαρχο της επιλογής των βαρόνων των ΜΜΕ (βλ. Χατζηνικολάου με τις φτηνές δικαιολογίες για τον αποκλεισμό του Μηταφίδη από την εκπομπή του -στο Alter- για τις εκλογές στον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας).
Επιμένοντας στην ανάγκη για μια πόλη ανοιχτή, με δημοτικούς άρχοντες έντιμους και δημοκρατικούς, δεν θέλουμε από τον υποψήφιό μας ρουσφέτια, χάρες και μεγαλοστομίες. Θέλουμε μια πόλη χαρούμενη, καθαρή και απαλλαγμένη από τη φαιά σκιά της εκκλησιαστικής νομενκλατούρας και των κατ’ επάγγελμα πατριωτών”.
Το κείμενο υπογράφουν οι:
Αμανατίδης Γιάννης (μέλος της Ε.Ε. της ΕΔΟΘ / ΝΤ ΑΔΕΔΥ), Βασιλειάδης Γιάννης (γραμματέας ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ, πολιτικός κρατούμενος της χούντας), Βορεόπουλος Πάρις (εκπαιδευτικός), Γκικόπουλος Φοίβος (καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου), Γκόγκος Σπύρος (τραπεζικός, πολιτικός κρατούμενος της χούντας), Γκουντρουμπής Σάκης (ζωγράφος – εκπαιδευτικός), Γρίμπας Αλέκος (δικηγόρος, πολιτικός κρατούμενος της χούντας, τ. Δημοτικός Σύμβουλος), Δαλκαβούκης Βασίλης (λέκτορας Ιστορίας – Εθνολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο), Δεμουρτζίδης Βασίλης (δικηγόρος, μέλος Δ.Σ. “Συνδέσμου Φυλακισθέντων-Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-΄74”), Δώδος Δημοσθένης (πανεπιστημιακός, πολιτικός κρατούμενος της χούντας), Θεολόγου Κώστας (Διδάσκων στο ΕΜΠ και στο ΕΑΠ), Θωμαδάκης Θεοδόσης (συνταξιούχος μηχανουργός, πολιτικός κρατούμενος της χούντας), Καζλάρης Τασος (σ. ηλεκτρολόγος, πολιτικός κρατούμενος της χούντας), Kαϊσίδης Παναγιώτης (δημοσιογράφος, πολιτικός κρατούμενος της χούντας), Καλογερόπουλος Νίκος (Σχολικός Σύμβουλος, πρόεδρος ΕΔΙΑ 1940-’74), Καλομοίρης Γρηγόρης (τ. πρόεδρος της ΟΛΜΕ), Κατσάνης Ζάχος (πρόεδρος ΕΛΜΕ Σερρών), Κιάος Νίκος (δημοσιογράφος), Κισσάς Γιώργος (ηλεκτρολόγος, πολιτικός κρατούμενος της χούντας), Κοκοζίδης Γρηγόρης (συνταξιούχος, πολιτικός κρατούμενος της χούντας), Κοροβίνης Θωμάς (εκπαιδευτικός – καλλιτέχνης), Κοτσιφάκης Θέμης (μέλος Δ.Σ. της ΟΛΜΕ), Κωσταράκος Δημήτρης (πρόεδρος ΕΛΜΕ Ν. Αθήνας, πολιτικός κρατούμενος της χούντας), Παπαδημούλης Δημήτρης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), Πασχαλίδης Αδαμάντιος (Μάκης) (χωροτάκτης), Σάββα Σταυρούλα (Γ.Γ. ΕΛΜΕ Σερρών), Σακκέτας Σπύρος (δικηγόρος, πολιτικός κρατούμενος της χούντας), Τερζής Περικλής (πολιτικός κρατούμενος της χούντας), Τόλα – Γρίμπα Αγάθη (φιλόλογος), Τσαουσίδης Κλέαρχος (δημοσιογράφος, αντιπρόεδρος ΠΟΕΣΥ), Τσεπενέκας Στάθης (αντιστασιακός), Τσιόλη Τατιάνα (υποδιευθύντρια ΡΣΜ της ΕΡΤ3), Φραγκίδης Παναγιώτης (μέλος της ΕΕ της ΕΔΟΘ / ΝΤ ΑΔΕΔΥ), Xαραμής Παύλος (πρόεδρος ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ), Άγγελος Χατζηνικολάου (σχολικός σύμβουλος)
από avgi.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Παρουσίαση ψηφοδελτίων από τη “Θεσσαλονίκη της Ανατροπής”

26 νεκροί εργάτες στην Κίνα