Αγωγή κατά της κατασκευάστριας για τα Τέμπη κατέθεσε το ΚΤΕΛ Λάρισας

 
Αγωγή κατά της κατασκευάστριας εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» κατέθεσε το ΚΤΕΛ Λάρισας για την οικονομική ζημία που υπέστη από το πολύμηνο κλείσιμο των Τεμπών, ύστερα από την πτώση βράχων. 

 

Το ΚΤΕΛ Λάρισας διεκδικεί αποζημίωση 572.000 ευρώ από διαφυγόντα κέρδη επειδή λόγω της πτώσης των βράχων στα Τέμπη, τα λεωφορεία του αναγκάζονταν να χρησιμοποιούν παρακαμπτήριους δρόμους, προκειμένου να εκτελέσουν ενδονομαρχιακά και υπεραστικά δρομολόγια.
Υπενθυμίζεται ότι τα Τέμπη παρέμεναν κλειστά από τις 17 Δεκεμβρίου του 2009 έως τις 5 Μαΐου του 2010. Σύμφωνα με το ΚΤΕΛ, το δρομολόγιο Λάρισα-Θεσσαλονίκη διεξαγόταν μέσω Ελασσόνας – Κατερίνης, γεγονός που σήμαινε 90 επιπλέον χιλιόμετρα (240 αντί των 150) και 3,5 αντί για δύο ώρες για κάθε διαδρομή.
Η “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.” έχει αναλάβει την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, Μαλιακός-Κλειδί, στο οποίο εντάσσονται και οι σήραγγες των Τεμπών.
Στην αγωγή που κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο, το ΚΤΕΛ Λάρισας επικαλείται και τα πορίσματα του ΓΕΩΤΕΕ για τα αίτια του συμβάντος.
Αναδημοσίευση: enet.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αλήτη- Ρουφιάνε

Απεργούν οι υπάλληλοι των Περιφερειών