Αγωγές ενάντια σε πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν διόδια

Με αγωγές απαντάει η «Ολυμπία Οδός» σε οδηγούς οχημάτων που έχουν αρνηθεί να πληρώσουν το αντίτιμο των διοδίων, στους σταθμούς Ρίου και Ζευγολατειού. Ηδη έχουν αποσταλεί αγωγές εναντίον 25 ατόμων. Οι Επιτροπές ενάντια στα Διόδια απαντούν με ανακοίνωσή τους.
Τα διωκόμενα άτομα κατοικούν στην Πάτρα, στο Αίγιο, στο Δερβένι, στο Κιάτο, στο Αργος, στην Ελευσίνα, αλλά και σε περιοχές της Αθήνας, με τις οποίες ζητείται αφ’ ενός η καταβολή των απλήρωτων διοδίων και αφ’ ετέρου η καταβολή 1.500 ευρώ από τον καθένα για ηθική βλάβη της εταιρείας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Κ» ο νομικός εκπρόσωπος της κίνησης πολιτών της Πάτρας, που αρνούνται να πληρώσουν τα διόδια στην Πατρών – Κορίνθου, κ. Ακης Βαβαρούτας, πρόκειται για μία αγωγή 165 σελίδων, που στρέφεται εναντίον των 25 ατόμων και έχει ήδη κατατεθεί στο Ειρηνοδικείο Πειραιά. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί για τις 29/2/2012.
Στο κείμενο της αγωγής περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων πίνακες με το πόσες φορές οι οδηγοί των αυτοκινήτων αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια, καθώς και το συνολικό ποσό που σύμφωνα με την εταιρεία οφείλουν. Οσον αφορά στο ζήτημα της ηθικής βλάβης που υποστηρίζει η εταιρεία ότι υπέστη, επικαλείται μία σειρά από λόγους. Οπως ότι οι οδηγοί είχαν προσχεδιάσει να παραβιάσουν το νόμο. Ενώ είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν εναλλακτική διαδρομή, προκάλεσαν πρόβλημα στην κυκλοφορία, στην ασφάλεια της οδού, στη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης εντός του έργου. Επίσης, υποστηρίζεται ότι ζημιώθηκε η ίδια η εταιρεία από τη μη πληρωμή των διοδίων, αλλά και το ελληνικό Δημόσιο από τη μη πληρωμή του ΦΠΑ.

Από την πλευρά τους οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στα διόδια, θεωρούν τις αγωγές αβάσιμες και σημάδι πανικού της εταιρίας μπροστά στο διωγκόμενο κίνημα άρνησης πληρωμής. Ολόκληρη η ανακοίνωσή τους:

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ ΑΕ
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
Πανικόβλητη η ιδιωτική πολυεθνική εταιρία ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ  προέβη σε αγωγές σε βάρος 25 συμπολιτών μας που αρνούνται να πληρώσουν διόδια στην καρμανιόλα Κορίνθου – Πατρών.
Συγκεκριμένα αγωγή σε πολίτες από την Πάτρα, το Αίγιο, το Διακοπτό, την Αθήνα και άλλες περιοχές, κοινοποίησε η Ολυμπία Οδός. Στην αγωγή η εταιρεία (που εκμεταλλευεται  διεκδικεί τα συνολικά ποσά των διοδίων που δεν πλήρωσαν οι πολίτες κατά την διέλευση τους από τα σημεία,  ενώ επιπλέον τους ζητά και 1.500 ευρώ από τον καθένα αποζημίωση στην  ηθική βλάβη (!!) που υποστηρίζει ότι υπέστη ως εταιρεία, από την συμπεριφορά τους.
Η εκδίκαση θα γίνει στο ειρηνοδικείο του Πειραιά τον Φεβρουάριο του 2012.
Η εταιρία είσπραξης διοδίων έχει νοιώσει το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια της.
Από την μια έχει το συνεχώς διογκούμενο κίνημα των πολιτών που απαιτούν Ελεύθερους και Ασφαλείς δρόμους και Δεν πληρώνουν διόδια.
Από την άλλη υπάρχει η επικείμενη στις 5 Οκτώβρη 2010 αγωγή σε βάρος της εκ μέρους  των πολιτών και του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας. Με την αγωγή αυτή, οι πολίτες,  ζητούν κατάργηση των αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεων παραχώρησης των χιλιοπληρωμένων εθνικών μας δρόμων στους ιδιώτες,. Έτσι σε κράτος πανικού η ιδιωτική πολυεθνική εταιρία  έχει οδηγηθεί σε ενέργειες που μόνο θυμηδία προκαλούν, παίζοντας το τελευταίο της χαρτί- αυτό του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας
Όπως δήλωσε και ο δικηγόρος των συμπολιτών μας το περιεχόμενο της αγωγής της εταιρίας  το μόνο που κατάφερε τελικά είναι να σκορπίσει ειρωνικά χαμόγελα στους πολίτες, παρά φόβο.
Η εταιρία προσπαθεί να αναβάλει την εκδίκαση της αγωγής σε βάρος της γιατί πιθανολογεί απόφαση δυσάρεστη για αυτήν ενώ παράλληλα προσπαθεί να αναχαιτίσει το κύμα των συμπολιτών μας που αρνούνται να πληρώσουν διόδια και μάλιστα στον δρόμο καρμανιόλα Κορίνθου- Πατρών.
Το κίνημα των πολιτών ενάντια στα διόδια ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ , ούτε αναχαιτίζεται. Αντίθετα ΕΞΟΡΓΙΖΕΤΑΙ. Θα μετατρέψουμε τις δίκες σε βάρος μας σε καταδίκες των συμβάσεων παραχώρησης και θα απαιτήσουμε την οριστική τους κατάργηση.
Απαντάμε με νέες κινητοποιήσεις που θα γίνουν την Κυριακή 3 Οκτώβρη με ανοίγματα σταθμών διοδίων της Ολυμπίας οδού.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων – Πανελλαδικό συντονιστικό
Για περισσότερες πληροφορίες: http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

epitropesdiodiastop.blogspot.com

Πηγές athens.indymedia.org, Καθημερινή 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αύριο η δίκη των τριών μαθητών από τα Γιάννενα

Κόβει τα νυχτερινά δρομολόγια ο ΟΑΣΘ