Αφιέρωμα στη μετανάστευση από το Cine Libre

… στενεύουν τα περάσματα…

Το Cine Libre του Δεκέμβρη 2010 είναι αφιερωμένο στη μετανάστευση και την «ενσωμάτωση» στην Ευρώπη.

Πρώτη προβολή την Κυριακή, 5 Δεκέμβρη, 9:00 μ.μ., στο Κοινωνικό Κέντρο-Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23 & Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη) το:

WELCOME (2009)
Σκηνοθεσία: Φιλίπ Λιορέ

Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Λιντόν, Φιράτ Αϊβερδί, Οντρέ Ντανά, Ντέρια Αϊβερδί, Τιερί Γκοντάρ, Σελίμ Αγκούλ

Ο Μπιλάλ έφυγε από το Ιράκ και, μετά από πορεία 4.000 χιλιομέτρων, περνώντας από τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, βρίσκεται στη γαλλική πόλη Καλαί. Βλέποντας τις Βρετανικές ακτές τόσο κοντά, αποφασίζει να διασχίσει τη θάλασσα κολυμπώντας, αψηφώντας τους κινδύνους ενός τέτοιου εγχειρήματος. Γνωρίζει και γίνεται φίλος με τον Σιμόν, έναν πρώην πρωταθλητή κολύμβησης, ο οποίος δουλεύει ως προπονητής στο τοπικό κολυμβητήριο. Όταν o Μπιλάλ του εκμυστηρεύεται το λόγο που θέλει να βρεθεί στην Αγγλία, ο Σιμόν συγκινείται από την αποφασιστικότητα του, αποφασίζει να τον βοηθήσει και τον προπονεί για να διασχίσει το κανάλι… Το ταξίδι του προς τη Βρετανία, όπου ονειρεύεται να γίνει διάσημος ποδοσφαιριστής, τερματίζεται απότομα, καθώς οι αρχές τον εντοπίζουν και τον θέτουν υπό επιτήρηση…

Ακολουθούν “Η άκρη του ουρανού” του Φατίχ Ακίν την ερχόμενη Κυριακή και το “Από την άκρη της πόλης” του Κώστα Γιάνναρη σε δύο εβδομάδες.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι φοιτητές του πρωινού εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου

Τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας στην Ισπανία ανέλαβε ο στρατός